Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  25.06.2012  16:34

'Doneu-nos les claus!', crida Lubrano celebrant la victòria a l'Alguer

Stefano Lubrano, candidat del centreesquerra, s'imposa al del centredreta, Francesco Marinaro, amb el 55,5% dels vots en la segona tanda de les municipals

Men?ame
 

El centreesquerra, després d'uns quants anys apartat del govern de l'Alguer, ha recuperat avui el municipi. El seu candidat, Stefano Lubrano, ha superat amb més claredat que no es pensava, un 55,5%, el cap de la coalició de centredreta, Francesco Marinaro (45,5%). Es tanca així una intensa i disputada campanya electoral, atès que a la primera tanda sols 373 vots van separar Lubrano de Marinaro.

Lubrano ha celebrat la victòria fent onejar una bandera catalana i, acompanyat d'uns quants seguidors, s'ha passejat pels carrers de l'Alguer cridant consignes i celebrant el resultat electoral (vídeo) fins arribar a la porta de l'ajuntament, on han cridat repetidament 'Doneu-nos les claus!'.

En aquest vídeo, previ a la segona tanda d'ahir i avui, VilaWeb parlava amb Lubrano i Marinaro dels respectius projectes polítics per a la ciutat: l'un de continuïtat, el de Marinaro, després de deu anys de govern de centredreta amb Marco Tedde al capdavant, i l'altre de canvi, representat per Lubrano. També hi parlaven de la llengua, dels recursos que hi pensen destinar, del model de ciutat i del projecte conegut com Maria Pia, un gran complex turístic de luxe presentat en una fira immobiliària milanesa la setmana passada, que ocuparia més de 200.000 metres quadrats de la costa algueresa de titularitat municipal, i que ha irromput de manera salvatge en la campanya electoral generant una forta polèmica.

Els votants de '5 stelle', decisius

L'aritmètica electoral i l'aparició de noves forces polítiques ja feien preveure un resultat molt ajustat. Tant, que tothom, d'una banda i d'una altra, coincidia a dir que fins que no s'acabés de comptabilitzar l'últim vot en l'escrutini, avui a la tarda, era molt arriscat de parlar de guanyadors o favorits. Les dues candidates que no van passar a la segona tanda, Maria Grazia Salaris (liberal) i Giorgia Distefano (del moviment ciutadà '5 stelle' articulat al voltant del còmic i blocaire genovès Beppe Grillo), van obtenir 827 vots i 2.529, respectivament. Tant Salaris com Distefano havien donat llibertat de vot als seus electors en aquesta segona tanda, cosa que obria interrogants cap a on s'acabarien decantant.

Stefano Lubrano era el candidat del Partit Democràtic, AlgueRosa, C'è un'Alghero Migliore, Lista Lubrano, Unió Popular Cristiana i Itàlia dels Valors.

I Francesco Marinaro tenia el suport del Poble de la Llibertat, Reformadors Sards, Unió del Centre, Futur i Llibertat, Partit Sard d'Acció i Alghero per Te.

Men?ame