L’oposició vol que la RTVV sigui tota en català i amb producció pròpia

  • PSPV, Compromís i EUPV exigeixen pluralitat en els mecanismes de control

VilaWeb
Redacció
19.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició de les corts, el PSPV, Compromís i EUPV, van presentar ahir una proposta conjunta alternativa al projecte de llei de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) anunciat pel PP. Entre més coses proposen una ràdio i una televisió ‘de servei públic’, totalment en català, amb producció pròpia i diversitat de mecanismes de control, i que garanteixi la publicitat.

La proposta la van anunciar el secretari general del PSPV, Ximo Puig, la coordinadora general d’EUPV, Marga Sanz, i el síndic de Compromís, Enric Morera. Van demanar al PP que escolti l’oposició a l’hora d’aprovar la nova llei d’RTVV.

L’alternativa proposta que en el Consell de l’entitat estigui representada la pluralitat de les Corts i els treballadors de la casa’. També proposa una comissió liquidadora, integrada per professionals independents de prestigi, que faci els informes sobre ‘com s’utilitzen els diners’.

També proposen que el director sigui escollit a les Corts per una majoria qualificada i que el consel d’administració estigui integrat per dotze membres: el director generalm nou persones escollides pels partits i dos pel comitè d’empresa. A més, proposa que el Consell de l’Audiovisual Valencià es posi en marxa d’aquí a sis mesos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any