Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  18.06.2012  17:17

Fernández Díaz inclou la campanya #novullpagar dins els actes de violència urbana

També hi afegeix cremar símbols polítics i fumar allà on no és permès

Men?ame
 

El ministre d'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha fet un repàs avui de les mesures coercitives contra la violència urbana i les conductes incíviques al fòrum Tribuna Barcelona. Quan ha fet inventari dels actes de violència urbana que preocupen el ministeri, ha enumerat: 'incendis forestals provocats, impagament de peatges, fumar en espais on és prohibit, cremar símbols polítics, trencar mobiliari urbà, i profanar símbols religiosos'.

D'aquesta manera, el ministre ha inclòs la campanya #novullpagar entre els actes incívics, que 'en molts casos es consideren faltes que generen una gran afectació de la ciutadania'.

A la conferència, Fernández Díaz ha afirmat que la situació actual és 'el món al revés perquè els antisistema viuen del sistema i prenen l'espai públic que pertany al sistema'. Per això, 'cal revisar les penes i la política penitenciària per neutralitzar els delinqüents, perseguir els delictes i rescabalar les víctimes'.

Fernández ha dit que 'la màxima expressió de la violència urbana és la 'kale borroka', les actuacions dels antisistema i algunes bandes juvenils'. Segons Fernández, 'les tècniques organitzatives perfeccionades d'aquests grups demostren que hi ha un sistema educatiu alternatiu, i cal reflexionar-hi, també en com actuen els piquets sindicals'.