Jocs Populi: Resistència

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc per als qui saben mentir sense enrojolar-se

VilaWeb
Redacció
15.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Illuminati’ és un joc pensat per als qui senten debilitat per a la sàtira corrosiva i les situacions de caos. Els Illuminati, o il·luminats de Baviera, era un grup de conspiradors del segle XVIII que volia conquerir el món. El joc n’agafa el nom i també l’objectiu: els jugadors, per mitjà de cartes que representen tot de grups de poder que hi ha al món (classificats al seu torn en progressistes, conservadors, governamentals, comunistes, convencionals, pacifistes, violents, criminals…) han de conspirar i acabar dominant el món.

‘Resistència’ és un joc de cartes i un tauler. De cartes, n’hi ha moltes: de personatges de la resistència i de membres del servei d’espionatge del govern a enderrocar. Els personatges de la resistència i els espies tenen assignades unes missions que han de complir. Cada jugador té una carta de personatge, resistent o espia, però ningú no sap quines tenen els altres jugadors. N’hi ha un que és el capitost. Aquest ha de formar un equip, però ha d’aconseguir el suport de la majoria de jugadors. Un cop format l’equip, ha d’anar complint els objectius de la missió. El tauler va recollint el recompte de les missions aconseguides per cada jugador. El grup d’espies o de resistents que aconsegueix de complir tres missions guanya la partida.

La resistència és un joc ideat per Don Eskridge el 2010, i pensat per a grups de cinc jugadors a deu de més de dotze anys. Cada partida pot durar uns trenta minuts. Editat HomoLudicus, costa 16 euros.

És el nou capítol de Jocs Populi, presentat per l’Oriol Comas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any