Un nou espai per als llibres catalans i occitans a París

  • El llibreter Jean-François Coche, que fa un any va haver de tancar la històrica llibreria Pam de Nas, ha llogat una parada en un mercat de llibres de la ciutat

VilaWeb
Redacció
29.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà, dia 30 de maig, farà un any del tancament de Pam de Nas, el nom d’una llibreria, tan mítica com minúscula, del Barri Llatí de París especialitzada en llengües romàniques, amb una atenció especial per al català i l’occità. La raó del tancament, va explicar aleshores l’encarregat, Jean-François Coche, va ser que el propietari de l’immoble volia triplicar el lloguer del local. Coche s’hi resistia des de feia quatre anys, però finalment va tirar la persiana avall, decebut per la indiferència de la Delegació de la Generalitat a França, l’Institut Ramon Llull i el Centre d’Estudis Catalans de la Sorbona. Un any després, aquest parisenc enamorat de la cultura catalana informa que no s’ha allunyat del llibre: ha reprès l’activitat al mercat del llibre vell i d’ocasió del Parc Georges Brassens de París.

La nova etapa té dues grans raons: una jubilació ‘migrada’ i un estoc de llibres ‘aclaparador’. Coche, doncs, ha llogat una parada en aquest mercat del llibre, situat al carrer de Brancion 104, que obre el dissabte i el diumenge de les nou del matí a les sis d’horabaixa. Els caps de setmana, doncs, hi porta uns quants centenars de llibres, entre els quals sempre n’hi ha, i ‘ben visibles’, en català i en occità.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any