Guia per aconseguir el millor vol al millor preu

  • Quan comprar, quan volar o on comprar...Trobar les ofertes més avantatjoses no només depèn de la sort sinó que s’han de conèixer algunes estratègies per aconseguir el millor preu

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

  • Quan comprar i quan no?

Els bitllets són més barats a partir de dimecres a la nit ja que normalment les companyies àrees de baix cost actualitzen les dades centrals de la setmana.  El dimarts es llencen les ofertes, el dimecres la competència s’adequa a la disponibilitat de llocs, i el vols low cost s’abarateixen. Les companyies baixen el preu per arribar al màxim d’usuaris possible però també el mantenen alt per compensar aquesta disminució. Per tant els dies més cars són dilluns i dimarts, i a partir de dimecres els preus baixen.

No és aconsellable comprar els dissabtes o diumenges, ja que els caps de setmana es redueix la utilització dels algorismes que afecten els preus i aleshores aquests pugen al voltant d’un 7%.

Pel que fa la millor hora del dia per comprar és del dimecres al dijous de 0:00 a 1:00 de la matinada ja que unes poques hores abans les companyies han actualitzat les dades dels dies anteriors.

  • Quan volar?

Els vols més barats són els de primera hora del matí. Després és més barat viatjar durant i després de l’hora de dinar. Ara bé, si no es vol pagar massa és millor no sortir un dissabte o dilluns al matí ja que són els més demanats i són més cars que els que surten a la tarda, tot i que els diumenges succeeix a l’inversa.

Pel que fa dates és millor evitar els inicis,  mitjans i finals de mes, sobretot a l’estiu.  Els dies 1-4, 12-16 i 27-30 són els més cars per la mateixa raó que els del cap de setmana: és quan més demanda hi ha en coincidir les dates amb el començament i finalització de les vacances de la majoria de gent.

  • On comprar?

Els metacercadors són l’opció clau per trobar vols barats. Tenen l’avantatge que busquen pàgines que els usuaris no coneixen i on es poden trobar preus reduïts. Tot i això, és recomanable un cop s’hagi buscat als metacercadors, consultar lo mateix a les webs de les aerolínies ja que de vegades les ofertes són exclusives i no es troben als llocs que comparen preus. No s’aconsellen les agencies online ja que van a comissió, i en ocasions no informa correctament dels terminis i condicions de cada companyia, no indicant els possibles recàrrecs.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any