Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.05.2012  15:31

El congrés del PP valencià obre una esquerda a València

El president aparta de la direcció els seguidors d'Alfonso Rus, que plantejaran una batalla pel control del partit a les comarques centrals

Men?ame
 

El president del PP del País Valencià, Alberto Fabra, ha tancat el congrés revalidat com el líder del partit. Però en un partit on els líders sempre eren escollits amb percentatges pròxims al cent per cent ha vist com li apareix una oposició interna, liderada pel batlle de Xàtiva Alfonso Rus.

Els seguidors de Rus, entre els quals hi ha membres del grup que envolta la batllesa de València, van votar en blanc, tot aconseguint un 18,7 per cent dels vots del congrès. Percentatge que podria haver estat més alt si Fabra no hagués ampliant l'executiva del partit sumant-hi alguns dels noms poc propensos a la seva candidatura. Els seguidors de Rus, que és també el president de la Diputació de València i el president provincial del partit, temem que l'ascens de Serafín Castellanos sigui una maniobra per a apartar-los a ell i al seu polèmic líder.

Fabra formarà un nou equip al capdavant del PP valencià amb el conseller de Governació, Serafín Castellano, com a secretari general, substitut d'Antonio Clemente. 

Segons va dir en el discurs en el què va defensar la seva candidatura a revalidar la presidència -l'única que s'ha presentat al XIII Congrés-, Fabra pretén impulsar una renovació per 'posar a zero el comptador i reinventar el partit'. En aquest sentit ha traslladat als seus companys de partit que la societat els exigeix 'un pas' en aspectes com ara la transparència, el rigor i la responsabilitat, i els ha animat a demostrar que el PP valencià és 'un model de conducta' i recuperar d'aquesta manera el prestigi de la política.