Notícies

Dissabte  19.05.2012  06:00

Presenten un portal d'assessorament jurídic de #novullpagar

ERC, SI, CUP i RCat acorden la defensa jurídica conjunta de la campanya

Men?ame
 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Solidaritat Catalana per la Independència (SI), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Reagrupament Independentista (Rcat) van presentar ahir al Parlament de Catalunya un acord per la defensa jurídica conjunta dels denunciats per impagament als peatges de la campanya #novullpagar. Les entitats Ara o Mai i Cadci han propiciat l'acord, que també subscriuen, i han posat en marxa el portal catalunyadiuprou.cat per donar informació i assessorament jurídic sobre la campanya.

Carme Teixidó, presidenta d'Ara o Mai ha explicat que 'la campanya demostra que una majoria de catalans ja han optat per dir prou al greuge dels peatges'.

CUP, ERC, Rcat i SI acorden establir mecanismes per donar suport jurídic a tots aquells ciutadans que han participat en aquesta iniciativa.

Teixidó ha excusat el representant de la CUP, que ha enviat un comunicat de suport a l'acord en el que crida a la mobilització contra els peatges el 20 de maig. Per la seva banda, Ignasi Planas (Reagrupament) ha afirmat que la campanya contra els peatges és una reacció a l'espoli que pateix Catalunya i ha fet una crida a la insubmissió contra l'estat espanyol.

Uriel Bertran (Solidaritat) ha remarcat la importància de l'acord i ha dit que 'si som milers els catalans que no paguem peatges, el moviment serà imparable'. Per acabar, Oriol Amorós (ERC) ha recordat que treballaran per donar suport jurídic a les persones que participen en la campanya dels peatges, que ha definit com un moviment cívic i pacífic de desobediència civil.