El bo espanyol, lluny dels nivells d’intervenció de Grècia i Portugal

El tipus d'interès del bo a deu anys se situa al 6,5%, mentre els de Portugal i Grècia eren a 8,5% i 12,4% quan foren intervingudes · La distància s'accentua amb els bons a curt termini

VilaWeb
Manuel Vicent
16.05.2012 - 12:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La prima de risc espanyola ha assolit avui un nou màxim històric, situant-se a 500 punts bàsics i a uns nivells similars als que van donar peu a la intervenció de Grècia i Portugal. Les xifres poden fer pensar que l’estat espanyol també és a punt de ser intervingut, però encara que la prima de risc s’enfili d’aquesta manera, cal fixar-se sobretot en els diferencials amb el bo alemany, que apunten que una intervenció a l’estat encara queda una mica lluny.

Així, el tipus d’interès del bo espanyol a deu anys es trobava aquest matí al 6,5%, dos punts per sota del registre màxim de fa uns mesos. Si comparem aquesta xifra amb la d’altres estats intervinguts, encara és lluny: Portugal fou intervinguda quan els bons eren a un interès de 8,5%, i els de Grècia, a 12,4%. I també cal fixar-se en els terminis més curts: els bons espanyols a cinc anys es troben a 5,5% (a Portugal se situaven al 10% i a Grècia al 14,5% poc abans de ser intervinguts). Finalment, els nivells que registren avui els bons espanyols a tres anys, de 5,03%, també són molt inferiors als de Portugal (9,3%) i Grècia (17,4%) en el moment de la intervenció.

Els tipus d’interès dels diferencials respecte els bons a deu anys, doncs, mostren que encara hi ha força recorregut abans d’una intervenció de l’estat espanyol.  

Informació relacionada: La prima de risc espanyola ja supera els 500 punts

Dossier: Per què Espanya serà intervinguda i què passarà després? (11.4.12)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes