Bankia continua caient a la borsa

  • El preu de les accions cau un 16% des del començament de setmana

VilaWeb
Redacció
10.05.2012 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nacionalització de Bankia no ha aturat la davallada del valor en borsa de les accions de l’entitat, que aquesta setmana ja acumulen una pèrdua del 16%. En l’obertura de la sessió, aquest matí, les accions queien un 2%, i el valor per acció s’ha arribat a reduir fins als 2,05 euros. Des de començament d’any, la pèrdua del valor de Bankia en borsa ha estat del 42%, i del 44% des del 20 de juliol, quan va començar a cotitzar-hi.

La incertesa encara pesa sobre l’entitat, malgrat la nacionalització i els missatges del govern espanyol i del Banc d’Espanya dient que Bankia és sòlida i que opera amb normalitat.

El conseller d’Economia valencià, Máximo Buch, ha dit que el govern espanyol havia ‘convertit en participacions preferents el préstec del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) al BFA, que representa el 45% de Bankia’. Ha afegit que el FROB passa a ser soci del BFA i que això no representa cap nacionalització: ‘El PP no nacionalitza res, les nacionalitzacions es fan en altres països amb altres ideologies’, ha dit, i ha insistit que el FROB passarà a ser ara soci del BFA, amb CajaMadrid i Bancaixa, representant el 45% de Bankia. ‘El BFA no té el control de Bankia, el tenen el 55% d’accionistes a Borsa’, ha asseverat.

Dossier: Nacionalització de Bankia: les preguntes clau

Editorial de Vicent Partal: ‘Espanya, KO’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any