Goirigolzarri, un dels prejubilats més ben pagats, pot substituir Rato

  • Va deixar el càrrec de conseller delegat del BBVA per una pensió de tres milions anuals

VilaWeb
Redacció
07.05.2012 - 21:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Ignacio Goirigolzarri, àlies ‘Goiri’, nascut a Bilbao i de 58 anys, serà probablement el substitut de Rodrigo Rato en la presidència de Bankia. Rato l’ha recomanat, després d’anunciar que renunciava al càrrec quan el govern espanyol prepara una operació de rescat de l’entitat. Goirigolzarri va treballar més de trenta anys al Banco Bilbao Vizcaya (BBV), i després de la fusió amb Argentaria, va ser conseller delegat del resultant BBVA, durant quasi vuit anys, de desembre 2001 a octubre 2009. Durant aquells anys va arribar a ser el tercer banquer més ben pagat de l’estat espanyol, amb uns ingressos anuals que superaven els 4 milions d’euros.

La seva marxa del BBVA, l’octubre de 2009, per jubilació anticipada, va ser molt comentada, perquè va pactar una pensió vitalícia anual de tres milions d’euros bruts just en un moment en què ja es parlava molt de la conveniència de controlar i fins i tot de limitar els bons i els incentius que cobren els directius de les entitats financeres.

L’octubre de 2010 va ser un dels socis fundadors de Tachán!, una empresa que havia de vendre electrodomèstics i articles electrònics per internet però que va resular un fracàs i va haver de tancar al cap de vuit mesos. Actualment presidia Garum, fundació sense ànim de lucre que ell mateix va impulsar i que assessora empreses de nova creació.

Goirigolzarri també havia estat directiu de Telefònica i de Repsol. Durant la seva etapa de director general del BBV va destacar per impulsar el famós ‘Libretón’, que va captar 750.000 clients i va frenar els ‘supercomptes’ del seu rival, el Banc Santander.

No fa encara ni dos anys va afirmar que si bé algunes entitats financeres podrien ser intervingudes, el cost d’aquest procés l’haurien d’assumir els propietaris dels bancs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any