Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  07.05.2012  17:53

El president d'Extremadura amenaça Xavier Trias

Monago li diu que, 'si té collons', li digui a la cara que el TGV a Extremadura és una catàstrofe

Men?ame
 

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha dit a Xavier Trias: 'Si tens collons, m'ho dius a la cara', per les declaracions que va fer el batlle de Barcelona qualificant de catàstrofe que s'impulsin infrastructures com el TGV a Extremadura, en comptes d'invertir en el corredor mediterrani. Monago, en un to amenaçador, s'ha dirigit a Trias, avisant que ho faria en català perquè el pogués entendre. 'Jo vaig on ell vulgui, perquè, si té collons, m'ho digui a la cara. Si vol, el convido a que vingui en tren a Extremadura', ha declarat (vídeo).

De fet, ha dit només la paraula 'collons', en català, 'perquè m'entengui, per si fins ara no ha entès res del que he dit.

'Ja portem trenta-sis anys de democràcia i estem cansats de les bufetades de dirigents antics i passats, que l'única cosa que han d'aportar a la societat espanyola són declaracions de rics i pobres, d'uns i altres, d'ells i nosaltres', ha afegit, brandant la constitució espanyola, de la qual ha llegit els articles corresponents a la indissoluble unitat d'Espanya i a la solidaritat entre regions'.

Mònago esgrimeix la necessitat de connectar Madrid amb Lisboa...

Monago ha dit: 'He escoltat el senyor alcalde de Barcelona fent declaracions sobre l'alta velocitat extremenya. Oblida l'autèntic sentit de l'alta velocitat, que connectaria Lisboa amb Madrid, les dues capitals de la península ibèrica. Per alguns, l'única capital és Barcelona, però la capital d'Espanya és Madrid, que es connectaria amb Lisboa. I és important perquè vertebra la península Ibèrica. No és una cosa dels extremenys, és una cosa d'Espanya'.

...però amaga que Lisboa hi ha renunciat

Tot amb tot, el president d'Extremadura no ha dit que el govern portuguès ha renunciat recentment a construir la part que li tocaria del TGV Lisboa-Madrid, per l'enorme cost que suposa i la difícil situació econòmica de les arques públiques.