Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  07.05.2012  06:00

Els mestres de les Illes es mobilitzen pel català

La plataforma de mestres i professors de català recull adhesions al manifest contra la política lingüística de Bauzá

Men?ame
 

La plataforma de mestres i professors en català de les Illes ha donat un nou impuls a la campanya contra la política lingüística de José Ramon Bauzá des d'una nova web per a recollir adhesions al manifest. 'L'ensenyament en català ha de ser un dels principis actius per a aconseguir una societat cohesionada, en què no hi hagi separació d’alumnes per centres, o per raó de llengua, ni per cap mena de discriminació', diuen les entitats que engloben la plataforma. També insisteixen en la necessitat de reforçar un model d'escola 'arrelada al medi social, cultural i lingüístic per tal de garantir un bon coneixement de les llengües oficials'.

La plataforma acusa el govern balear de voler arraconar el català i li demana que retiri l'avantprojecte de la llei de la funció pública. A més, crida a reforçar un model lingüístic que possibiliti el coneixement del català i anima tothom a comprometre-s'hi activament.

L'entitat ha publicat el manifest, al qual s'hi poden adherir mestres, professors, entitats, i qui vulgui a títol individual. La intenció és de pressionar el govern perquè faci marxa enrere.

Més informació sobre la lluita pel català:

Un institut de Vic se solidaritza amb la campanya 'Enllaçats pel català'

'Enllaçats per la paraula', una lectura ininterrompuda de textos contra la llei de la funció pública

Tomeu Amengual deixa la vaga de fam per la llengua

El bou d'Osborne de Mallorca apareix 'enllaçat pel català'

L'IES Felanitx converteix la 'Jenifer' en 'José Ramón'

Lladó diu que el PP balear 'és un digne hereu dels franquistes'

Tomeu Martí: 'No tenen més alternativa que escoltar el clam'