Mas-Colell demana una tarifa de 5 euros per cada dia d’hospitalització

  • Publica un article en què considera que les mesures del govern espanyol 'queden molt curtes'

VilaWeb
Redacció
03.05.2012 - 09:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, demana al govern espanyol que adopti mesures de copagament sanitari, i concretament, que els pacients hospitalitzats abonin una tarifa de cinc euros per cada dia d’hospitalització, i que les rendes altes paguin el 100% dels medicaments. En un article a El País, el conseller considera que l’ampliació del copagament sanitari és inevitable, però també diu que la universalitat hauria de quedar garantida: ‘Qui no pugui pagar, no ha de quedar sense protecció’.

Mas-Colell explica en aquest article que el govern català va demanar a l’executiu de Rajoy que inclogués mesures addicionals, com la dels cinc euros per dia d’hospitalització, a les que ja va aprovar el 20 d’abril, i que la Generalitat es va sentir decebuda perquè no recollissin els seus suggeriments.

També fa referència a altres àmbits i assenyala que veu incomprensible que no s’hagi introduït la eurovinyeta, una iniciativa europea que grava amb una taxa la utilització d’infraestructures viàries per part de vehicles de gran tonatge.

Mas-Colell considera que les mesures del govern espanyol queden molt curtes i li recorda que les autonomies no tenen excessiu marge de maniobra per reduir dèficit, si no hi ha un canvi en un marc regulatori que “condiciona enormement els seus pressupostos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any