Èxit de la manifestació anticapitalista a Barcelona

  • La forta presència policíaca no ha dissuadit un nombrós grup de manifestants a manifestar-se per l'Eixample · Dos detinguts en els controls de la policia

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.05.2012 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La marxa anticapitalista convocada a Barcelona per uns quants col·lectius alternatius i anarquistes, entre els quals hi havia el moviment del 15-M, ha estat un èxit d’assistència. Milers de persones hi han participat fortament envoltades per la policia, que ha fet un immens desplegament al centre de la ciutat, especialment a la plaça de la Universitat, des d’on ha començat la marxa. La manifestació ha transcorregut l’Eixample i el Paral·lel amb el lema ‘Ni reforma laboral, ni pacte social. Els nostres drets no es negocien’, i s’ha reclamat la llibertat dels quatre detinguts arran de la vaga general del 29 de març.

El control policíac ha estat molt elevat i ha inclòs el tancament dels accessos a la parada de metro d’Universitat de les línies 1 i 2 de Barcelona, de les 16.00 fins a les 18.30, per ordre dels mossos. A més, les persones que volien acostar-se a la plaça de la Universitat, d’on sortia la manifestació, han hagut de passar un fortíssim cordó de mossos, que en alguns casos han fet identificacions, han escorcollat bosses i s’han quedat pancartes i banderes. Arran d’aquest control, s’han detingut dues persones: l’una acusada d’atemptat a l’ordre públic i l’altra per salut pública.

Durant la manifestació, la presència de policia uniformada i de paisà ha estat molt notable. A més a més, alguns veïns han comprovat que s’havien retirat des de migdia alguns contenidors de deixalles presents al recorregut. Cal recordar que, arran dels aldarulls de la vaga general, l’ajuntament va començar a estudiar la retirada de contenidors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any