Abertis reconeix més de 1.500 insubmisos als peatges

  • Un #novullpagar multitudinari s'avança a Manresa · Els mossos van acabar deixant passar ahir desenes de cotxes sense pagar, segons els testimonis

VilaWeb
Redacció
28.04.2012 - 11:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La companyia concessionària d’autopistes Abertis ha reconegut més de 1.500 casos d’insubmissió als peatges des de fa tres setmanes, quan va començar la campanya #novullpagar. Responsables de l’empresa han anunciat que reforçaran el nombre de treballadors als peatges el dia 1 de maig per l’operació tornada del pont i per la jornada d’insubmissió massiva organitzada a internet.

Ahir a la tarda hi va haver un gran col·lapse al peatge de Manresa, a la C-16, quan un conductor es va negar a pagar i li van abaixar la barrera. En aquest moment es va fer una llarga cua de cotxes, que van fer sonar els clàxons, com es veu en aquest vídeo de Sique Rodríguez. Un altre conductor, Carles Iturbe, va mostrar fotos de l’embús i va explicar per Twitter que els mossos havien deixat passar desenes de cotxes sense pagar.

Iturbe va fer un primer piulet dient: ‘Peatge de manresa colapsat ple de mossos. La gent diu #novullpagar. Tots els carrils tallats.els mosos no sqben que fer’.

Després va continuar: ‘Finalment els mossos han autoritzat a passar en vermell, han deixat les barreres obertes i he vist desenes de cotxes fent #novullpagar’

I va respondre a un altre usuari que els primers conductors no van passar amb el semàfor en vermell fins que els agents no els van confirmar que no hi hauria multa.

L’1 de maig, jornada d’insubmissió

La campanya d’insubmissió als peatges #novullpagar ja té una data per fer la primera acció en massa i simultània: el dimarts 1 de maig. Es proposa als conductors que es presentin als peatges a migdia i segueixin el protocol marcat per no pagar. Els promotors de l’acció fan llista de tots els peatges de Catalunya i el País Valencià que es proposen.

Heus ací els peatges on es pot fer insubmissió dimarts a les dotze del migdia:

– Algemesí (sortida)
– Amposta- Deltebre (sortida)
– Castelló (sortida)
– Figueres Sud (sortida)
– Girona Sud (sortida)
– Martorell, autopista AP-7 (sentit Barcelona)
– Mollet, autopista C-33 (tots dos sentits)
– Manresa, autopista C-16 (tots dos sentits)
– Reus (sortida)
– Sagunt-València (sortida)
– Terrassa-les Fonts (tots dos sentits)
– Túnels del Garraf (tots dos sentits)
– Ulldecona-Vinaròs (sortida)
– Vilassar, autopista C-32 (tots dos sentits)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any