Ribó: ‘Els CIE són presons amb interns sense drets’

  • El Síndic de Greuges torna a denuncia al parlament que li impedissin l'entrada al CIE Zona Franca

VilaWeb
Redacció
26.04.2012 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha tornat a denunciar avui al parlament que la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, li va impedir d’entrar al centre d’internament d’estrangers de la Zona Franca de Barcelona, quan es proposava de visitar-lo per les moltes queixes i denúncies rebudes. ‘Continuem rebent informacions d’aquests centres, que són autèntiques presons on hi ha tancades persones que tenen tants drets com nosaltres’, ha dit Ribó.

El PP respon a Ribó que no té la competència

Ribó ha demanat l’empara del parlament per demanar d’accedir al centre d’internament. La diputada del Partit Popular, Dolors Montserrat, li ha dit que com a Síndic no tenia pas competència per poder-hi entrar.

El Síndic havia demanat al ministeri de l’Interior que reconsiderés les ordres d’expulsió dels interns amb fills nascuts a Catalunya, apel·lant a la situació d’arrelament i l’interès superior del menor. I també s’havia queixat dels maltractaments que es produeixen en aquests centre i dels quals VilaWeb ha vingut informant aquests últims dies.

Avui justament hem sabut que Quatre interns del CIE Zona Franca a punt de ser expulsats s’han autolesionat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any