En defensa de l’Espai Mallorca

  • Exposició de retrats que vol deixar testimoni de la lluita en defensa de l'Espai Mallorca, un centre d'activitat cultural a Barcelona i porta d'entrada dels artistes illencs i, al mateix temps, denunciar la desídia institucional i el seu menyspreu per la cultura.

VilaWeb
Redacció
25.04.2012 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Visita la pàgina del projecte.

Espai Blanc és un exposició fotogràfica que vol deixar constància de les mirades de compromís i indignació testimonis de la lluita en defensa d’aquest espai cultural i de tants d’altres abandonats pel desinterès institucional en la inversió cultural.

L’11 de febrer de 2012 un col·lectiu anònim d’usuaris organitzà una jornada de lluita i reflexió en defensa de l’Espai Mallorca, un centre de referència de l’activitat cultural a Barcelona, porta d’entrada dels artistes i creadors insulars i, des de fa uns mesos, en perill de desaparició a causa de la desídia institucional i de la mala gestió dels seus mantenidors.

Aquesta jornada fou un èxit. Hi col·laboraren més de 50 artistes (poetes, artistes plàstics, músics, clowns, etc.) i hi participaren més de 1.500 persones. En paral·lel a aquesta reivindicació en va sortir un projecte fotogràfic que ha evolucionat cap a la idea de l’exposició. El fotògraf Gabriele Sisti va voler captar, amb una sèrie de retrats a les persones participants, la mirada de la disconformitat, del compromís i de la indignació social en aquesta diada de festa, reflexió i reivindicació.

El nom, Espai Blanc, fa referència a l’estat en què va quedar l’Espai Mallorca, buit a causa de la manca d’inversions i de la suspensió d’activitats, per la postura inhibicionista de les institucions, però també vol ser un testimoni de reivindicació d’aquests fets, amb l’objectiu d’omplir les parets buides de qualsevol altre lloc.

Aquest projecte vol fer visible, a partir d’una lluita concreta, la resistència de la societat civil contra la marginació de la cultura a remolc i amb l’excusa de la crisi econòmica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any