Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.04.2012  12:44

Allau de nous insubmisos als peatges

Una gran quantitat de conductors segueixen la campanya #novullpagar i publiquen els vídeos a internet

Men?ame
 

La campanya #novullpagar agafa cada vegada més força; desenes de conductors han seguit l'exemple començat per Josep Casadellà i s'han filmat en vídeo per mostrar l'acte d'insubmissió als peatges. Aquest cap de setmana passat s'han publicat a YouTube una gran quantitat de vídeos, en què es pot veure com procedeixen els conductors que no volen pagar en la majoria de casos, per tal d'evitar que siguin sancionats per infracció del reglament de circulació: passar només si el semàfor del peatge és en verd.

Efectivament, en molts vídeos es veu com el cobrador demana al conductor que no vol pagar que passi en vermell, però la majoria no ho volen fer. 'No em pots obligar a cometre una infracció', diu clarament un dels insubmisos.

Hem fet un recull d'alguns dels molts vídeos que es poden veure:

Un conductor es nega a pagar a la sortida de l'aeroport de Girona a la AP-7. Vol lliurar un text amb les raons al cobrador, que li pren nota de la matrícula i el model del cotxe. I es nega a donar-li les dades del document d'identitat i a passar en vermell.

Aquest conductor no vol pagar el peatge a Vilassar a la C-32, i es nega a passar en vermell, per més que el cobrador li insisteix.

Aquest altre, també a la C-32, a Palafolls, també es nega a passar en vermell.

Un altre insubmís al peatge de Cubelles

Aquest altre conductor treu el teletac i passa en vermell

I a aquesta conductora li prenen les dades de la matrícula i del model del cotxe i després la deixen passar.

VilaWeb va publucar una guia informativa pels ciutadans que es volen sumar a la campanya: Què pot passar, en cas de no pagar el peatge?

I també:

Antoni Duran, més de vint anys sense pagar peatges i cap sanció.

Solidaritat Catalana per la Independència proposa una guia d'actuació.