El govern espanyol vol apujar un 50% les taxes universitàries

  • El ministre d'Educació espanyol proposa que els universitaris paguin el 25% de la carrera

VilaWeb
Redacció
20.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, va anunciar ahir a la Conferència General de Política Universitària una flexibilització de la normativa estatal perquè les comunitats autònomes puguin apujar les taxes i els alumnes passin de pagar el 15% del cost real de la carrera –la mitjana actual– al 25%, que equival a pagar un 50% més.

L’augment, que pot ser que s’apliqui el curs vinent, representa una despesa afegida màxima de 60 euros mensuals per alumne. Catalunya ja propugnava una mesura semblant, si bé el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, demana que l’augment de les taxes vagi lligat a una millor dotació de les beques.

El ministre espanyol defensa l’agument, dient que les taxes universitàries actuals són les més baixes d’Europa i que carregar a l’estat el 85% del cost de les carreres equival a donar una beca a tots els alumnes.

El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) s’oposa a la proposta de Wert, perquè ‘els brutals augments de preus fan perillar els estudis de joves amb pocs recursos i sense beques’; a més, augmentar els preus ‘no és una bona estratègia’, sinó ‘invertir en innovació i en els futurs professionals i emprenedors, i dotar les universitats dels recursos suficients’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any