Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.04.2012  06:00

ERC presenta un mapa dels atacs al català

Els atribueix a l'agressivitat del PP i a la complicitat dels socialistes

Men?ame
 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va presentar ahir un mapa de les agressions al català i la campanya de Sant Jordi: 'País lliure, llengua viva'. El vice-secretari general de comunicació i estratègia d'ERC, Oriol Amorós, atribueix els atacs a la llengua a un 'PP extremadament agressiu' i a la complicitat dels socialistes.

Al mapa, hi figuren alguns dels atacs contra el català a cada territori, com ara: retallades pressupostàries a la Bressola de Catalunya Nord, modificació de la llei de llengües a Aragó, sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la immersió a les escoles del Principat, 125.000 famílies que no poden escolaritzar els fills en català al País Valencià, i modificació de la Llei de funció pública a les Illes.

ERC crida a actuar contra aquestes agressions i proposa de col·laborar amb les entitats de defensa de la llengua de tota la nació. A més, ha publicat un manifest: '300 anys de persecució del català' (pdf).