Notícies

Dimarts  17.04.2012  16:10

El PP prohibeix les samarretes de protesta a les Corts Valencianes

Aprova una resolució que imposa sancions a qui no es comporti 'de manera adequada' · 'És l'avantsala de l'autoritarisme', diu Oltra

Men?ame
 

El PP no vol que es repeteixin els casos de denúncia que ha dut a terme la diputada de Compromís Mònica Oltra a les corts, exhibint samarretes amb missatges crítics. I per això ha portat a la junta de portaveus una resolució, aprovada només amb els vots del PP, que prohibeix 'portar peces de roba amb missatges que al·ludeixin a tercers'. I diu la resolució que si s'incompleix el el diputat podrà ser expulsat i fins i tot sancionat.

'En el moment que els serveis de seguretat de la cambra detecten que algú porta alguns dels elements no permesos, n'impediran l'accés al recinte parlamentari', diu el text. Tampoc no es permetrà que accedeixi a la tribuna de convidats o a l'edifici de les corts ningú 'amb antecedents' d'haver incomplert la resolució.

'L'avantsala de l'autoritarisme'

Arran d'aquesta aprovació de la resolució, en la junta de portaveus de les corts, Mònica Oltra ha remarcat que 'la censura sempre ha estat molt ridícula' i ha assenyalat que Cotino ha fet el 'Braghetone [qui cobria les parts impúdiques dels personatges que pintava Miguel Àngel] del PP, sense adonar-se que fa el ridícul més espantós, a més de demostrar la cara més autoritària.' Segons Oltra, 'aquetes resolucions estan fetes amb tanta visceralitat i falta de reflexió que no tenen un mínim de rigor intel·lectual ni científic'. A més, ha subratllat que la tasca dels diputats és representar el poble de manera que 'si per a això hem de posar-nos una samarreta, ens la posarem, si temem que portar un pin, el portarem. I critica que aquesta norma és 'l'avantsala de l'autoritarisme'.

Per la seva banda, Esquerra Unida ha anunciat que recorreria al Tribunal Constitucional la resolució.

Notícies relacionades:

Oltra llueix una samarreta amb codi QR per evitar la censura de Cotino

Tota l'oposició abandona les Corts per l'expulsió de Mònica Oltra

Men?ame