Correus d’Urdangarin impliquen el rei en la trama de corrupció

  • Segons informacions d'El País i El Mundo el rei va fer gestions amb Camps per afavorir el seu gendre

VilaWeb
Redacció
17.04.2012 - 01:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les informacions sobre nous escàndols relacionats amb Juan Carlos de Borbó no s’aturen. Les edicions d’aquest dimarts d’El País i d’El Mundo informen que l’ex-soci d’Iñaki Urdangarin a l’Institut Noós, Diego Torres, implica el rei espanyol i la infanta Cristina directament en aquest cas. Segons aquests diaris, uns correus electrònics d’Urdangarin a Torres evidencien que Juan Carlos va intercedir amb l’ex-president Francisco Camps perquè afavorís el seu gendre.

Torres va remetre ahir al jutge que investiga les activitats de l’Institut Nóos la documentació: tres correus electrònics enviats el 2007 en què Urdangarin afirma que el rei va fer de mitjancer perquè al seu gendre li adjudiquessin un nou equip de vela en la Copa Amèrica.

‘Tinc un missatge de part del rei’

El País recull un d’aquests correus, que fa referència a les gestions sobre l’anomenat projecte Ayre, que no va acabar prosperant. Urdangarin diu a Torres per correu: ‘Tinc un missatge de part del rei i és que li ha comentat a la Cristina, perquè m’ho digui, que li trucarà Camps a Pedro [Perelló, un dels impulsors del projecte] per comentar-li el tema de la base del ‘Prada’. I que en principi no hi haurà cap problema i que ens ajudarà a tenir-la’, diu en relació amb les instal·lacions al port de València per tenir-hi el futur vaixell del projecte Ayre.

En els altres correus, Urdangarin també fa referència a unes altres gestions per afavorir el projecte.

L’Institut Nóos és investigat per malbaratament de diner públic del govern balear i de la Generalitat Valenciana en l’organització d’esdeveniments esportius. En el cas de València, es van organitzar els anomenats Valencia Summit els anys 2004, 2005 i 2006 per uns 3,5 milions, uns congressos dedicats també a l’àmbit empresarial, turístic i esportiu. Dins d’aquest pressupost, es van incloure gairebé 20.000 euros en flors i 368.000 euros en viatges. Entre els bitllets d’avió i tren pagats, s’inclouen els viatges d’Urdangarin, Torres i gran part dels treballadors de l’Institut Nóos. També es van dedicar més de 140.000 euros a càtering i quasi 190.000 a allotjament.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any