Milers d’instàncies per exigir la subvenció del túnel de Sóller

  • El col·lectiu Albaïna lliura prop de dues-mil instàncies per reclamar el subsidi · Els habitants de la Vall no cobren des de setembre de 2010

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2012 - 13:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El migdia d’aquest dijous han arribat gairebé dos milers d’instàncies a la Conselleria de Medi Ambient i Transports. Les ha lliurat el col·lectiu Albaïna, en nom de ciutadans de Sóller, Fornalutx, Deià i Escorca. Des de setembre de 2010 no reben la subvenció que els pertoca per creuar el túnel.  Això afecta a 6.500 ciutadans i suma una quantitat aproximada de dos milions d’euros de deute.

El col·lectiu Albaïna, que fa feina a nivell local en matèria cultural i drets socials entre d’altres, engegà fa un mes una campanya de recollida d’al·legacions que concloïa ahir. Els ciutadans podien signar a més de cinquanta llocs, majoritàriament comerços, i també a les paradetes que el col·lectiu ha instal·lat periòdicament a espais públics. El portaveu de l’entitat, Marc Carriquí, ha dit que ‘si no cobram després de tantes mobilitzacions, anirem per la via judicial’. ‘La gent està molt emprenyada, fins i tot votants del PP. Fou la proposta estrella de Bauzá en el darrer míting a Sóller’ assegura Carriquí.

Bauzá rectificà però no compleix
El president del Govern, José Ramón Bauzá, rectificà el passat novembre la previsió d’eliminar aquesta subvenció. Ho va fer en un míting a Sóller, abans de les eleccions espanyoles i s’inclogué una esmena als pressuposts. Bauzá anuncià aquest gir després de vàries mobilitzacions. Entre elles, una caminada entre Bunyola i el peatge, una concentració a la plaça del poble i la penjada de pancartes a l’entrada del túnel. Quan es començà la reivindicació, ja feia un any que els ciutadans no percebien els doblers.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any