Aquest dissabte titelles per a xiquets i xiquetes al Principal

VilaWeb
Redacció
11.04.2012 - 10:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El proper 14 d’abril a les 18 h al Teatre Principal reprèn la programació per als espectadors més petits, amb un espectacle per a nenes i nens de 3 a 8 anys. La companyia L’Estenedor presentarà ‘Menuda’, un espectacle de titelles.

L’Estenedor és una companyia amb una trajectòria marcada de reptes personals, professionals i artístics. Presenta un equip artístic molt versàtil que ha anat construint un discurs i un estil gràcies als més de trenta espectacles estrenats al llarg de la seva història, que han anat rodant arreu del país i també de l’estranger, per explicar històries, llegendes, contes i rondalles; per entusiasmar als i les més petites i als seus pares i mares.

Els titellaires són David Laín Devant i Anna Albiol Calvet. David Laín fou el creador de L’Estenedor Teatre l’any 1978. Amb ‘Menuda’ altre cop posa en escena una nova obra, de la qual és responsable del text, l’escenografia, i la manipulació. Per la seva banda l’Anna Albiol ha treballat, durant vuit anys, a Televisó Espanyola, en la producció de Los Lunis. En l’actualitat, combina la feina de Menuda amb un nou muntatge de l’obra de Titelles Babi, La Balena Elena, en una versió de petit format.

Margarida Carbonell i Roger, que ja ha compartit altres creacions de l’Estenedor Teatre, s’ha ocupat de la imatge de l’espectacle, dissenyant i construint els titelles i col·laborant en la imatge escenogràfica de ‘Menuda’ . En aquesta proposta escènica ni el músic ni el titellaire no van vestits de negre per passar desapercebuts. Així és que Mònica Pes Coca, amb la col·laboració de Montserrat Ribas, s’ha encarregat de fer uns vestits ben elegants.

Pep Pascual i Vilapua, que ha col·laborat i col·labora amb grans artistes i grups com Brighton 64, Moises Moises, La Singular, La Vella Dixieland, Tandori LeNoir, Pascal Comelade o Comediants, i creador de les músiques de tants altres espectacles de la companyia (Tutti Colori, Diplo, Lluna, Blau Cel Groga Llimona, Bestiari, Pedres de Paraula, Quixot, Petons), ha creat la banda sonora de Menuda, la interpretació de la qual resta a càrrec de Max Pascual, músic del conjunt Tabaloko i alumne de llenguatge musical del taller de Músics. A l’espectacle tocarà l’acordió, l’ukelele, a més de tota mena d’objectes de percussió, com la serra, les llaunes o els pots més diversos.


La titella Berta, protagonista

La protagonista especial d’aquesta història serà la titella Berta. L’espectacle que es podrà veure al Principal tracta de com no obsessionar-nos amb les pròpies limitacions, sinó al contrari: treure el màxim partit a les nostres possibilitats com a persones. ‘Menuda’ posa a escena la història de la Berta, una nena petita i baixeta que només vol créixer i que, gràcies a un accident, farà un viatge per llocs fabulosos.

A través d’aquest viatge i tot el que aprendrà, s’adonarà que no cal ser gaire gran per veure més enllà dels nostres nassos i que l’important no és ser més o menys gran, sinó viure la vida amb intensitat i aprofitar cada moment. L’espectacle és un cant a la idea de què cal aprofitar cada instant i saber treure partit de les nostres possibilitats, tant si som com un tap de bassa o llargaruts com un dia sense pa. ‘Menuda’ és un espectacle on la música i la llum juguen un paper tan important com la paraula.

L’espai d’actuació no estarà circumscrit a una taula o un castellet, sinó que per cadascuna de les escenes es farà servir un espai diferent: una maleta, una escala, un caixó, que conformaran els diferents escenaris de l’obra. L’acurat tracte amb la il·luminació contribuirà a crear aquest món màgic. A Menuda, i sense deixar la paraula de banda, es potencia molt més l’espai i es deixa que les situacions s’expliquin amb el tarannà de la música, la llum i el moviment. Cal destacar l’especial paper de la música com a element dramàtic que, executada en directe, esdevé una peça clau d’aquest muntatge. El músic interpreta les diferents peces de l’obra i manipula elements escènics i, a més dels instruments convencionals, fa sonar tubs, tapadores, cassoles, pots i altres estris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any