Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.04.2012  06:00

'L'Angelo no recuperarà l'ull, però volem que demanin perdó'

Cristina Francés explica com el seu company va rebre un impacte d'una pilota de goma que li ha fet perdre la visió

Men?ame
 

'No ens hauríem pensat mai que ens passaria això, perquè érem allà manifestant-nos pacíficament. Però ens ha tocat, així que ara només ens toca lluitar perquè no torni a passar', diu a VilaWeb Cristina Francés, companya d'Angelo Cilia, ferit a l'ull per una pilota de goma durant la manifestació del 29 de març. Cilia no recuperarà la visió i ara continua el tractament a casa per mirar de salvar el globus ocular.

Cristina Francés explica així els fets: 'Baixàvem pel passeig de Gràcia, on la manifestació havia començat a les sis, acompanyats de camions amb música. Realment semblava una festa, i pensàvem que a la plaça de Catalunya hi hauria preparat un escenari i es farien discursos. No sabíem que hi passava tot allò que aleshores hi passava. Érem a la banda esquerra de passeig de Gràcia, i quan vam arribar a la cantonada amb El Corte Inglés vam trobar que la policia disparava cap a la dreta, que és des d'on tiraven pedres. Ens van empènyer cap a l'altra banda. Ens ho miràvem arraulits a la paret, però aleshores van aparèixer quatre o cinc furgons més, que de poc no aixafen algú, van baixar els policies amb les pistoles i van començar a disparar indiscriminadament. No fèiem res, i la gent que era al nostre costat tampoc, érem gent pacífica. Hi havia gent gran, nens, fotògrafs… Estàvem totalment desconcertats. La policia havia sortit dels furgons amb una adrenalina… i es van posar a disparar sense motiu. Va ser quan una pilota va anar a parar a l'ull de l'Angelo. No fèiem res. Allà on érem ningú no tirava pedres. Vam arribar-hi, ens vam trobar aquesta situació i no vam tenir temps ni de sortir corrents. Va passar el que va passar, i ara som aquí. Volem que es faci justícia. Ens manifestàvem de manera pacífica. Tots tenim el dret de manifestar-nos pacíficament. Vaja, em sembla. No veig lògic el que va passar, i tinc molta ràbia dintre meu.'

Angelo Cilia, italià de vint-i-sis anys, en fa tres que viu a Barcelona. Ara ja és a casa, després d'aquests dies a l'hospital. Ara ha de prendre medicació i unes gotes perquè l'ull no s'infecti. Ha perdut la còrnia i la retina, només li resta el globus ocular, que ara miren de salvar. La seva companya creu que seria un miracle que pogués recuperar la visió: 'Hi ha una part que no es pot reconstruir. Diuen que amb l'impacte va sortir tot disparat i només han recuperat el globus. A dins, no hi ha res, així que la vista no la podrà recuperar'.

L'Angelo i la Cristina volen fer una denúncia contra els mossos d'esquadra i per això cerquen testimonis i fotografies. 'No volem que això passi a ningú més, perquè ja són moltes les persones que n'han patit. Ara toca lluitar perquè no torni a passar, perquè no es facin servir aquestes armes i perquè, com a mínim, ens paguin una indemnització. No podrà recuperar mai l'ull, però volem que algú doni la cara i demani perdó', diu la noia, que insisteix que els ferits per impacte de pilotes de goma demostren que les armes no són les més adequades per a dispersar manifestacions. 'Ningú no es mereix que li facin això, ni el meu company ni cap de les altres set persones ferides a l'ull pel mateix motiu'.

Men?ame