Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.04.2012  15:52

Facebook censura una foto del ferit a l'ull per bala de goma dels mossos

La foto torna a circular ara per la xarxa, molt més que no abans

Men?ame
 

Facebook ha retirat una foto del fotògraf Jordi Borràs en què es veia Angelo Cilia i la seva companya després d'haver estat ferit a l'ull per una pilota de goma disparada pels mossos el 29 de març passat. Cilia ha perdut la visió de l'ull, i Borràs, d'acord amb ell i amb la seva companya, va publicar la foto a Facebook denunciant els fets i cridant a aplegar testimonis i proves per poder presentar la denúncia. La foto havia estat compartida per 1.600 usuaris quan ha estat eliminada. Avui, però, arran de la censura, circula encara molt més per la xarxa.

Jordi Borràs ho ha explicat així a VilaWeb: 'Ahir vaig parlar amb la companya de l'Angelo perquè em va demanar si podia testificar i vaig dir que sí. I li vaig proposar de fer un crida per Facebook posant la foto per tenir més testimonis. Em va dir que endavat. La vaig publicar ahir al vespre, cap a les vuit. I aquest matí ja hi havia més de 1.600 comparticions. Més tard, m'han avisat per Twitter que la foto havia desaparegut i quan he intentat entrar al meu perfil de Facebook m'han fet omplir un qüestionari per demostrar que jo era el propietari del compte. Un copt fet això, m'han dit que havien retirat la foto per contingut il·legal que violava les condicions de Facebook.'

Borràs, col·laborador de Nació Digital, recorda que, tal com es veu la foto que podeu veure a la dreta de la notícia, que no s'hi veu ni tan sols violència explícita, que és una de les condicions que posa Facebook per poder publicar una foto. 'Això passa quan hi ha moltes denúncies a una foto, o quan algú que té més poder ho denuncia', afegeix. Li han tancat temporalment el perfil i quan li han tornat a obrir l'han avisat que li tancarien definitivament si hi tornava.

Angelo Cilia, italià de naixement, viu a Barcelona des de fa tres anys, i el dijous passat al vespre es manifestava al passeig de Gràcia, a la vorera de Besòs, tocant a la ronda de Sant Pere. Hi va anar per manifestar-se contra la reforma laboral. En una de les càrregues dels mossos va rebre l'impacte d'una bala de goma a l'ull dret i va ser traslladat a l'Hospital de Sant Pau. Tal com explica la seva companya Cristina en aquest vídeo li han pogut salvar l'ull, però no recuperarà la visió.

Podeu llegir les següents opinions relacionades amb els fets:

Oleguer Presas: 'L'ofensiva de Puig busca una ciutadania submisa mitjançant la por'

David Fernàndez: Benzina al foc

Gerard Horta: Legislació antiterrorista? I per què no camps d'extermini?

Men?ame