Google Maps inclou el trànsit en temps real de les autopistes

  • També calcula rutes segons l'historial de trànsit de carreteres determinades

VilaWeb
Redacció
03.04.2012 - 11:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El servei de mapes de Google ha afegit aquesta setmana informació sobre les condicions del trànsit, en temps real, de les autopistes. Fins ara aquesta informació es limitava a les vies urbanes. Al bloc de Google Maps, l’enginyer Szabolcs Payrits explica que aquest sistema nou i millorat ‘permet d’avaluar les condicions reals de trànsit’, que s’actualitzen constantment. Google també hi ha introduït l’opció de visualitzar l’historial de trànsit, segons l’hora del dia, de les carreteres alternatives en les ciutats principals.

Aquesta segona opció, explica Payrits, és útil per als usuaris que volen planificar un viatge amb cotxe: ‘Amb aquest sistema pots descobrir com és el trànsit habitual en unes carreteres determinades, no tan sols a les autopistes.’

Així, doncs, quan hom demani el temps necessari per a fer una ruta, Google li indicarà tant el temps estimat sense trànsit com amb el trànsit d’un dia i d’una hora determinats. Les dades que fa servir el cercador per fer l’estimació són dels serveis de trànsit i d’usuaris del sistema operatiu Android que tinguin activada l’opció ‘La meva localització’ de Google Maps.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any