Lula da Silva, guardonat amb el XXIV Premi Internacional Catalunya

VilaWeb
Redacció
02.04.2012 - 13:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya ha concedit el Premi Internacional Catalunya a l’ex-president del govern del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva per la seva política al servei d’un creixement econòmic just. El president Artur Mas ho ha anunciat en un acte al Palau de la Generalitat, i ha destacat el valor i el coratge de Lula da Silva, que va fer de la lluita contra la pobresa un dels màxim objectius del país.

Artur Mas ha explicat que Lula havia acceptat la distinció i que si les condicions mèdiques ho permetien vindria a recollir el guardó el mes de juny. També ha llegit la carta d’acceptació de Lula da Silva, que diu, entre altres coses: ‘Els últims dies han estat molt especial per a mi, per molts motius. El tractament contra el càncer ha estat exitós. I es pot imaginar amb quina alegria i orgull he rebut la notícia del guardó, que em referma en la convicció de lluitar per una societat sense fam ni misèria. Aquest és un guardó no només per a mi snió per a tots els brasilers i les brasileres, i referma la solidaritat entre els nostres pobles’.

Dirigent sindical i fundador del Partit dels Treballadors brasiler, Lula da Silva va guanyar les eleccions del 2002 amb el major nombre de vots de la història democràtica del Brasil i va governar de l’1 de gener de 2003 a l’1 de gener de 2011. 

El Premi Internacional Catalunya, el concedeix anualment la Generalitat a una persona que ha contribuït decisivament amb la seva tasca creadora a desenvolupar els valors culturals, científics o humans a tot el món. El guardó és dotat amb vuitanta mil euros i l’escultura ‘La clau i la lletra’, del recentment desaparegut Antoni Tàpies, i el jurat és format per personalitats destacats de la ciència, l’economia, les arts i la cultura.

En les vint-i-tres edicions anteriors, el premi s’ha concedit a personalitats tan variades com l’escriptor japonès Haruki Murakami (2011), el polític nord-americà Jimmy Carter (2010), l’activista birmana Aung San Suu Kyi (2008), el sacerdot Pere Casaldàliga (2006), l’escriptora egípcia Nawal al-Sa’dawi (2003), l’economista indi Amartya Sen (1997), l’ex-president txec Václav Havel (1995) i l’oceanògraf francès Jacques-Yves Cousteau (1991).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any