Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.03.2012  15:39

El govern espanyol anuncia 'el pressupost més auster de la democràcia'

Sáenz de Santamaría anuncia una reducció de despeses del 17% dels ministeris · Pujarà l'impost de societats, però no l'IVA

Men?ame
 

El consell de ministres espanyol ha aprovat avui el projecte de llei de pressupostos 'més auster de la democràcia', com ha dit i repetit el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. El propòsit és d'estalviar 27.000 milions d'euros i de reduir el dèficit del 8,51% al 5,3%, com es va pactar amb la UE. Per això hi haurà una reducció del 16,9% de la despesa dels ministeris, amb mesures encaminades a ajustar despeses i també per via d'ingressos. Les jubilacions no es cobriran ni es renovaran contractes, es congelarà el salari dels funcionaris i s'apujarà l'impost de societats a les grans empreses. En canvi, no s'apujarà l'IVA.

El govern espanyol també ha aprovat una sèrie reformes estructurals dels sectors financer, laboral, energètic i judicial.

Montoro ha explicat que la retallada d'aquest pressupost es feia per poder complir al dèficit del 5,3%, i que seria molt exigent amb les autonomies perquè complissin l'objectiu del dèficit.