El govern espanyol anuncia ‘el pressupost més auster de la democràcia’

  • Sáenz de Santamaría anuncia una reducció de despeses del 17% dels ministeris · Pujarà l'impost de societats, però no l'IVA

VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 15:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell de ministres espanyol ha aprovat avui el projecte de llei de pressupostos ‘més auster de la democràcia’, com ha dit i repetit el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. El propòsit és d’estalviar 27.000 milions d’euros i de reduir el dèficit del 8,51% al 5,3%, com es va pactar amb la UE. Per això hi haurà una reducció del 16,9% de la despesa dels ministeris, amb mesures encaminades a ajustar despeses i també per via d’ingressos. Les jubilacions no es cobriran ni es renovaran contractes, es congelarà el salari dels funcionaris i s’apujarà l’impost de societats a les grans empreses. En canvi, no s’apujarà l’IVA.

El govern espanyol també ha aprovat una sèrie reformes estructurals dels sectors financer, laboral, energètic i judicial.

Montoro ha explicat que la retallada d’aquest pressupost es feia per poder complir al dèficit del 5,3%, i que seria molt exigent amb les autonomies perquè complissin l’objectiu del dèficit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any