Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  24.03.2012  19:06

Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida visiten Jaume Bonet, en vaga de fam

Concentració silenciosa aquest vespre amb 24 espelmes per Jaume Bonet · El seu estat de salut es debilita després de vint-i-quatre dies de vaga de fam per la llengua a Mallorca

Men?ame
 

La cantant Maria del Mar Bonet i l'escriptor Biel Mesquida han visitat aquest vespre Jaume Bonet, que fa vint-i-quatre dies que fa vaga de fam per denunciar la política contra el català del govern balear. El seu estat de salut és dèbil i ja fa quatre dies que passa les hores estirat i no rep visites.

Aquest vespre (20.00), de forma espontània a través de les xarxes socials s'ha convocat una concentració silenciosa davant de Can Alcover, a Palma, en suport a la vaga de fam de Bonet, que avui fa vint-i-quatre dies que va començar. El sindicat STEI-i convida a tothom a participar-hi silenciosament i a encendre vint-i-quatre espelmes simbòliques per Jaume Bonet.

'Ell s’ha decidit per fer una protesta no violenta i denunciar amb la seva vaga de fam les desigualtats de drets lingüístics que vol imposar el govern presidit per José Ramon Bauzá (PP)', diu un comunicat del sindicat. 'Us convidam a fer un quart d'hora de silenci i a enviar-li tota la nostra energia i els nostres millors pensaments. Que pugui sentir que estam amb ell i compartim la seva reivindicació i la seva lluita ara ja a un punt molt delicat.'

Tomeu Amengual s'hi afegeix

Un nou vaguista de fam per la llengua s'afegirà entre demà i dimarts a la protesta de Jaume Bonet contra els atacs al català del govern de José Ramón Bauzá. Es tracta de Tomeu Amengual, un altre jubilat de 64 anys, que es proposa rellevar el seu company quan a aquest 'no li quedin forces'. En aquest sentit, fonts pròximes a Bonet expliquen que ha passat els últims tres dies estirat i sense rebre visites i que comença a patir pel cansament del seu cor. 'Es troba molt fluixet i dèbil, però és valent i coratjós', ha afirmat una persona del seu entorn.

Jaume Bonet continua rebent suports de tot arreu. Un dels últims ha arribat de la Confederació d'Educadors Americans (CEA), que aplega més de cinc milions de treballadors de l'Educació del continent americà. La CEA ha mostrat la seva solidaritat amb Bonet per 'tirar endavant la defensa de la llengua pròpia amb una vaga de fam'.

'Els treballadors de l'Educació del continent americà ens afegim a la lluita pel respecte i la preservació de les identitats', diuen en una carta enviada a Jubilats per Mallorca, i destaquen 'no només la defensa de la cultura pròpia sinó també una lluita que permet construir millors condicions per a la vida quotidiana i la relació entre els pobles'.

La carta, signada pel president de la CEA, Fernando Rodal, acaba celebrant el respecte a les identitats dels pobles i el dret a exercir-les.

Men?ame