Com desactivar el domini .es o .fr del bloc de Blogger

  • Google ha començat a redreçar els dominis blogspot.com a dominis estatals per controlar-ne el contingut

VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
19.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Molts usuaris de Blogger s’han indignat per veure de sobte que com els seus blocs es redreçaven al domini .es o .fr. Alguns, com el blocaire Xavi Caballé, han explicat maneres de desactivar aquesta redirecció i mantenir el domini .com; uns altres han proposat maneres de migrar el bloc de Blogger a uns altres servidors de blocs, com WordPress. Google, propietari de Blogger, ja fa temps que va començar a aplicar el redreçament de dominis per poder facilitar el control dels continguts dels blocs.

Això va generar crítiques per l’aplicació de la censura als blocs.amb aquest readreçament, Google fa que un contingut tingui un impacte circumscrit al país o a l’estat del domini en qüestió –i fa possible que les autoritats locals actuïn, d’acord amb la legislació del país corresponent, contra el contingut del bloc readreçat. Així ho explicava Google en aquesta pàgina.

Com desactivar la redirecció

Ara, Google declara que aquesta mesura no s’aplicarà als blocs amb domini propi. I també proposa una manera d’evitar el readreçament: afegint, al final de la URL del bloc, /ncr. És a dir: ‘…blogspot.com/ncr’. Però l’incovenient d’aquesta solució és que s’ha d’anar aplicant a cada bloc que es visita, un per un.

El blocaire Xavi Caballé explica en el seu bloc una altra manera de desactivar la redirecció, que consisteix en anar a l’edició de la plantilla del bloc, escollir l’opció ‘modifica l’HTML’  i enganxar immediatament sota de la marca <HEAD> aquest codi.

Migració del bloc

Un dels primers blocaires que va reaccionar al redreçament al domini blogspot.es fou Marc Belzunces, que en el seu bloc de +VilaWeb, De l’Holocè estant, s’exclamava per aquest fet. En un dels comentaris que ha rebut el seu apunt, un altre usuari ha explicat la manera de migrar el bloc de Blogger a WordPress:

1. Obrim un compte nou a WordPress, i un bloc.
2. Anem a DashBoard.
3. Anem a Eines.
4. Triem Importa.
5. Triem Blogger (entrades, comentaris i usuaris)
6. Donem autorització per accedir als nostres blocs de Blogger.
7. Fem clic al botó que diu Importa, i el procés es fa automàtic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any