El govern emplaça els ajuntaments a penjar la bandera espanyola

  • Ortega diu els farà costat i que la llei s'hauria de canviar, però que mentrestant s'ha de complir

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.03.2012 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, ha dit avui que els ajuntaments havien de complir la llei de banderes, que diu que la bandera espanyola ha de ser present als edificis de les institucions. Ortega ha respost al parlament la petició del diputat de Solidaritat, Toni Strubell, de donar suport als consistoris que es neguin a penjar la bandera espanyola. La vice-presidenta considera que la llei s’hauria de modificar, però que mentrestant no es pot incomplir, i ha insistit que ‘el govern està al costat dels ajuntaments’.

Aquest suport als municipis ja el va explicar ahir el portaveu del govern, Francesc Homs: ‘Sempre donarem suport als ajuntaments d’assistència jurídica i institucional’. I avui Ortega ha reblat: ‘No volem generar problemes on no hi són. No volem una guerra de banderes’.

Strubell ha presentat la pregunta al parlament arran de la decisió de la delegada del govern espanyol María de los Llanos de Luna, que va anunciar que denunciaria tots els ajuntaments que no pengessin la bandera espanyola. El diputat de Solidaritat ho veu com ‘una ofensiva del PP, que ja ha guanyat la batalla a Sant Pol de Mar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any