Llanos de Luna atia una guerra de banderes

  • Perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola · El govern, sorprès per la prioritat de l'estat a Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.03.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La delegació del govern espanyol perseguirà els ajuntaments catalans que no tinguin la bandera espanyola a la casa de la vila. La delegada, Maria de los Llanos de Luna, va explicar ahir que enviaria un requeriment als ajuntaments que infringeixin la llei perquè restableixin la bandera espanyola i, si no en fan cas, denunciarà els jutjats a través de l’advocacia de l’estat.

Llanos de Luna diu que la mesura no respon a motius ideològics, sinó a la voluntat de fer complir la llei.

El govern, sorprès per aquesta prioritat de l’estat a Catalunya

Pel portaveu del govern, Francesc Homs, ‘crida l’atenció’ que l’estat prioritzi aquesta qüestió. Per això, ahir, en una conferència de premsa, va demanar si aquest era el gran objectiu de la seva activitat a Catalunya. I va fer saber: ‘Si hi ha ajuntaments que demanin suport a la Generalitat, sempre els farem costat, d’acord amb la llei.’

L’ofensiva de Llanos de Luna ha tingut una rèplica de CiU, PSC i ERC. Nacionalistes, socialistes i republicans critiquen la delegada del govern espanyol per aquest fet i li recorden que ‘hi ha preocupacions’ més importants en què hauria d’ocupar-se com a representant de l’estat a Catalunya. Per SI, en canvi, si Espanya ‘vol una guerra de banderes, a nosaltres ens hi trobarà’.

A moltes cases de la vila no hi voleia pas, ni ara ni mai des de la transició, la bandera espanyola. Però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar fa poc l’Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar-la-hi, després d’una denúncia d’un regidor. En senyal de protesta, l’ANC hi va penjar una estelada, però la delegació del govern espanyol la va fer treure i va obligar la municipalitat a penjar-hi l’espanyola. Arran del fet, l’ajuntament ha rebut molts correus amenaçadors, i Llanos de Luna va proclamar que seria inflexible en el compliment de la llei de banderes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any