Joan Dausà comença a l’Heliogàbal la ronda de presentació del disc ‘Jo mai mai’

  • Hi fa tres concerts: avui, demà i demà passat

VilaWeb
Redacció
28.02.2012 - 19:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Dausà i els Tipus d’Interès comencen avui la ronda de presentació del disc ‘Jo mai mai’ (Cameo 2012) a la sala Heliogàbal de Barcelona, on també actuaran demà i dijous. L’àlbum és producte d’una relació fructífera que Dausà va iniciar el 2010 amb els músics Martí Maymó (Manel), Carol Duran (La Carrau) i Àxel Pi (Sidonie), entre més, com una col·laboració esporàdica per a un concert benèfic.

Més tard van quedar finalistes i guanyadors del premi popular del concurs Sona 9 i, ja més recentment, van reblar la jugada amb la gravació del disc que ara presenten. De moment, el videoclip de ‘Jo mai mai’ ja ha fet fortuna a la xarxa, on es va llençar a principis de mes.

Expliquen que el març de 2010 Joan Dausà va convidar a una barbacoa als músics Martí Maymó (Manel), Carol Duran (La Carrau) i Eloi Isern per proposar-los un projecte esbojarrat. Es tractava de treballar un repertori a partir de les seves cançons, presentar-les en directe a Luz de Gas amb l’excusa d’un concert benèfic i, posteriorment, enregistrar-les en un LP.

Al llarg d’aquest procés s’hi van sumar Àxel Pi (Sidonie), David Romero i Toni Llàcer (Hans Laguna) i va sorgir l’oportunitat de presentar el projecte al Sona9. I al final va resultar que el projecte no era tan esbojarrat: van resultar finalistes del concurs i van guanyar el Premi popular.

Després d’aquesta experiència positiva en format directe, va arribar el moment d’enregistrar un primer disc, amb la complicitat d’Àxel Pi i Martí Maymó i la producció de Santos i Fluren de Blind Records (productors de bandes com Sidonie o Love of Lesbian) que han aportat una nova sonoritat al projecte.

Uns mesos abans de tancar-se a gravar, Joan Dausà i els Tipus d’Interès van decidir aparcar les cançons arranjades pels directes i recuperar-ne l’essència original a base de piano i veu. Les col·laboracions d’Arnau Vallvé (bateria de Manel) a “L’absurd” i de l’actriu ClaraSegura a “Encara hi som a temps” són una mostra més de les complicitats nascudes de les ganes de fer, simplement, un disc entre amics.

La gira de Joan Dausà i els Tipus d’Interès arrenca aquesta nit a la sala Heliogàbal de Barcelona, on repetiran dimecres i dijous. Les entrades pels tres dies estan exhaurides des de fa dies.

Després d’aquestes dates, els músics sortiran a la carretera per visitar, en les properes dates, Terrassa (Faktoria d’arts), Manresa (El Sielu), Granollers (Roca Umbert), Reus (Bravium Teatre), Vic (Jazz cava) i Girona (Casa de la cultura).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any