Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  26.02.2012  14:06

Llanos de Luna aposta per ser 'inflexibles' amb la llei de banderes després de la polèmica de Sant Pol

La delegada del govern espanyol a Catalunya reclama la necessitat de complir 'el dret a rebre educació en dues llengües'

Men?ame
 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, assegura que la Llei de banderes de 1981 's'incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments' i per això reclama 'ser inflexibles perquè es compleixi'. En una entrevista al diari 'El Mundo', la delegada ha qualificat 'd'incompliment legal' que l'ajuntament de Sant Pol de Mar deixés de fer onejar la bandera espanyola a la façana del consistori. També ha reclamat la necessitat de complir 'el dret a rebre educació en dues llengües' als territori amb cooficialitat i ha recordat que el ministre José Ignacio Wert 'n'exigirà el compliment'.

La delgada del govern espanyol creu que el cas de l'ajuntament de Sant Pol de Mar és 'un incompliment legal més que un conflicte perquè hi ha una llei i s'ha de complir' i per això l'advocat de l'estat estudia si el consistori va cometre delicte. 'La Llei de banderes de 1981 s'incompleix de manera sistemàtica per alguns ajuntaments. Hem de ser inflexibles perquè es compleixi', assegura De Luna.

A més, ha recordat que també és qüestió de 'drets constitucionals' que els ciutadans de territoris amb cooficialitat d'idiomes com a Catalunya puguin 'rebre l'educació en les dues llengües'. Reconeix que 'un altre tema és la sentència del Tribunal Sumprem, que no permet dubtes i que obliga la Generalitat a canviar el model per introduir el castellà com a llengua vehicular'. Assegura que recau al poder judicial resoldre el recurs queva presentar la Generalitat de Catalunya però insisteix que 'hi continua havent un dret constitucional, que té qualsevol ciutadà, a rebre educació en les dues llengües, que el castellà sigui llengua vehicular i no una mera assignatura'. Per això, el govern espanyol 'exigirà aquest compliment'.

Maria de los Llanos de Luna afirma també que 'el govern d'Espanya és tant català com qualsevol altres' i que té moltes competències a les autonomies que 's'han d'exercir'. Per això la delegada es proposa 'donar visibilitat' a l'executiu espanyol, per exemple divulgant més la tasca de la policia espanyola i de la guàrdia civil.