Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  22.02.2012  06:00

Aprendre música fent bàsquet

Bàsquet Beat de Ribermúsica, protagonista d'un documental de l'Open Society Foundations

Men?ame
 

L'equip de bàsquet del Casal dels Infants de la Ribera (Barcelona) es reuneix dos cops la setmana amb el coordinador, Josep Maria Aragay, en unes sessions pensades per a aprendre música aprofitant les possibilitats musicals i rítmiques del bàsquet i, alhora, per a aprendre a jugar-hi millor. Aquesta activitat, el Bàsquet Beat, que va començar l'any 2010, ara és protagonista d'un documental de Gonzalo Escuder i Nacho Gómez, encarregat pel departament Youth Initiative de l'Open Society Foundations.

En el documental, que resumeix en deu minuts el projecte socioeducatiu de la Fundació Ribermúsica, s'hi recullen sessions i concerts i les reflexions dels participants, Ousman Jallow, José Ramon Mariñes, Aly Dieng, Dioulde Balde, Amine Sonko, Abdelmounim Simek, Marta Vallespin, Kristian Draxl i Josep M. Aragay coordinador del projecte i professor de Bàsquet Beat. El documental posa en relleu els valors que el projecte aporta als participants.

La finalitat del projecte Bàsquet Beat és múltiple: 'Treballar l'accés a la música des dels interessos d'un grup de joves; fomentar i millorar la cohesió i els vincles entre els membres de l’equip de bàsquet; fer-los responsables del seu propi desenvolupament; ajudar-los a connectar amb una nova realitat i una nova ciutat', segons que explica la Fundació.

El Bàsquet Beat la Fundació té tres tallers socioeducatius més: l'orquestra infantil i juvenil Riborquestra; el taller de ritme i percussió Tantarantan; i el taller de música urbana Ve-Ri-No-Tek.