La violència policíaca a València dóna la volta al món

  • Diversos mitjans internacionals se'n fan ressò i les xarxes bullen amb informació i imatges

VilaWeb
Redacció
21.02.2012 - 13:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La violència policíaca contra els estudiants valencians ha donat la volta al món a través d’alguns mitjans internacionals i sobretot de les xarxes socials. Algunes agències de premsa i diaris s’han fet ressò dels fets d’aquestes últimes hores als carrers de València, que atribueixen a la situació econòmica del País Valencià, la zona més endeutada de l’estat.

Així, per exemple, Le Monde titula ‘Violència després de la manifestació contra l’austeritat a València‘ i Le Figaro, ‘Manifestació: incidents‘.

L’austríac DerSandard també se’n fa ressò, sota el títol ‘La policia pren mesures contra els estudiants que protestaven‘, i l’alemany Red Globe titula ‘València: la policia espanyola colpeja estudiants manifestants‘.

Sota el titular ‘La policia espanyola, acusada de colpejar els estudiants‘, Euronews parla de les càrregues de la policia i hi inclou un vídeo.

A la Jornada de México repassen els últims fets en una peça titulada ‘De la brutalitat econòmica a la brutalitat repressiva‘, i TeleSur explica que la ‘Policía reprimeix una manifestació estudiantil contra les retallades‘.

Finalment, des d’Austràlia, Sky News publica una nota en què titula ‘Els antiavalots colpegen els estudiants en una protesta‘. I l’egipci Ahram Online recull la informació sota el títol ‘25 detinguts en enfrontaments entre la policia i els estudiants‘.

Internet també s’ha omplert d’informació a partir de testimonis directes, que han penjat vídeos i fotografies. Les etiquetes de Twitter #IESLluisVives i #PrimaveraValenciana han estat les més emprades aquestes últimes hores. A YouTube hi ha una gran quantitat de vídeos que mostren l’actuació de la policia als carrers de València; en aquest enllaç hi podeu veure un recull.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any