Oltra: ‘Ha vingut un agent i m’ha pegat unes quantes puntellades’

  • La diputada de Compromís relata l'agressió de què ha estat objecte davant la comissaria de policia

VilaWeb
Redacció
16.02.2012 - 21:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest és el relat, explicat a VilaWeb de l’atac de la policia davant la comissaria de València, fet per Mònica Oltra, diputada de Compromís, que ha estat agredida.

Érem davant la porta de la comissaria i els xiquets estaven un poc alterats, però hem aconseguit de tranquil·litzar-los i situar-nos a un metre i mig del cordó policíac. I en aquell moment, quan ja hi havia molta gent i se’ns havien sumat alguns professors, els policies han començat a empènyer els xiquets. Molts han caigut a terra. Jo mateixa hi he caigut, i un agent m’ha ajudat a alçar-me i m’ha demanat si estava bé. Però han continuat empenyent-nos. S’havien proposat de situar-nos a l’altra vorera. I mentre discutíem ha vingut un dels agents i ha començat a clavar-me puntellades. I jo, perquè ja tinc una edat, m’aguante. Però la reacció normal és de defensar-se del dolor, en un acte reflex.

Si hi ha premsa enregistrant, enregistra per la part d’amunt, però allò que passa a les cames no es veu. I les botes que duen els policies et deixen les cames fetes una  merda. I quan el xiquet respon en un acte reflex, l’acusen d’atemptat contra l’autoritat. Estic convençuda que açò és calculat. Allò que des de dalt sembla una simple empenta des de baix són puntellades. I a mi, m’ha tocat un agent que ha volgut clavar-me’n unes quantes, de puntellades. La cama dreta em fa molt de mal, i la tinc inflada, i supose que se m’hi farà un hematoma. Açò passa quan et peguen amb una bota reforçada.

Tot plegat és un destrellat que va començar ahir, quan van estovar uns xiquets que tenen de dotze anys a disset. Si no haguera passat això, avui no seríem ací. Però ahir varen actuar amb una brutalitat policíaca impròpia d’un règim democràtic i avui la gent respon. I és normal i saludable que responga. Que la gent siga ací reivindicant el sistema democràtic és una cosa que hauríem d’aplaudir, i no enviar-los la policia perquè els detinga i els pegue. I açò és responsabilitat de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León, del govern d’Espanya i del ministre. I per aquesta raó hem demanat explicacions i una reunió amb la delegada perquè se’n vaja a casa. La policia no és per a pegar els xiquets.

 

Mònica Oltra, diputada de les Corts del País Valencià per Compromís

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any