Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  14.02.2012  18:06

Tancada sindical a universitats i centres escolars en protesta contra el pressuposts

Delegats de la UdG, la UAB, la UPC i la UdL ocupen els rectorats 'per denunciar les retallades del govern'

Men?ame
 

Delegats sindicals del personal d'administració i serveis (PAS) i del personal docent i investigador (PDI) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Girona (UdG) han començat a migdia una tancada de protesta de 24 hores, juntament amb treballadors d'alguns centres educatius de Catalunya. La Universitat de Lleida (UdL) se suma a l'acció a partir de les vuit del vespre. Protesten perquè les 'retallades' incloses en la Llei de Pressupostos, 'sumades a les que ja es vénen aplicant a les universitats, són un atac brutal contra una universitat pública de qualitat'.

Els delegats sindicals protesten amb aquesta acció contra les retallades salarials prevista a la Llei de Pressupostos de Catalunya per als treballadors públics, la supressió dels drets laborals i sobretot la reducció de la plantilla.

Una vintena de treballadors es concentren al vestíbul de l'edifici del rectorat de la UAB. La previsió és que la protesta finalitzi demà a les 12.00 coincidint amb la celebració del consell de govern, que ha d'aprovar una retallada de 4 milions d'euros en personal docent i investigador.

A la UPC són 17 els delegats que s'han instal·lat al rectorat de la universitat, al costat de la sala del supercomputador MareNostrum. 'Entre deu i quinze serem els que finalment ens hi quedarem a dormir', ha explicat la portaveu de CCOO, Alicia Fernández. 'Demà a les dotze, quan sortim de l'edifici, farem una cassolada a les portes per protestar contra l'aprovació del pressupost'.

A la Universitat de Girona s'ha celebrat de dotze a dues del migdia una assemblea que han seguit un centenar de treballadors. En principi, no tots els assistents seguiran la tancada i només uns quants es quedaran a fer nit dins l'edifici.

A la Universitat de Lleida la mobilització no ha començat a les dotze del migdia, ho farà a les vuit del vespre. A aquesta hora han convocat els delegats als seus membres dels comitès del PAS i PDI per passar la nit a l'edifici universitari.

La mobilització universtiària se suma d'aquesta manera a la que també han previst els delegats dels professors d'alguns CEIP i IES de Catalunya. En aquests centres escolars públics de Primària i Secundària també estan previstes tancades nocturnes per denunciar les retallades que implicarà la Llei de Pressupostos, que s'aprovarà demà al Parlament.