Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  13.02.2012  14:51

Espanya reconeix 5.700 milions de deute amb Catalunya en infrastructures

Així ho admet la ministra de Foment, Ana Pastor, que anuncia un pla de millora de la seguretat a la rodalia

Men?ame
 

Forçada pels últims accidents en línies de la rodalia de Barcelona, la ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, ha anunciat un pla de millora de la seguretat a la xarxa, dins del pla de Rodalies 2008. S'hi destinaran 510 milions, un 12% dels quals s'han executat, segons el conseller Lluís Recoder. A més, Pastor ha quantificat en 5.748 milions d'euros els diners pendents de pagar del govern espanyol a Catalunya en infrastructures.

A la xifra que ha posat damunt la taula la ministra s'inclouen les obres que s'han començat i els diners de les quals no han arribat a Catalunya. Inclouen des del Pla de Rodalies, del qual encara no s'han pagat 3.648,13 milions dels 4.000 pactats per invertir entre 2008 i 2015, en concepte d'infraestructures i estacions; la inversió directa al TGV a la Sagrera, de la qual només s'han pagat 45 milions; no ha arribat cap partida dels accessos viari i ferroviari al port d'un total de 400 milions ni tampoc s'ha invertit res a la rehabilitació a Sants-Badal, segons Foment. Per l'estació de Sant només hi ha 'el projecte constructiu'. I hi ha 260 milions sense pagar, i s'enfilen fins a 262 milions el que falta per destinar a la connexió de l'AVE a la frontera amb França.

Pla de millora de la seguretat

D'una altra banda, la ministra ha assegurat que el seu ministeri prioritzarà la seguretat, millorant senyalitzacions i infraestructures i invertint en la formació en recursos humans. 'No hi ha res pitjor que mirar cap a una altra banda' quan hi ha problemes, ha dit Pastor.