Marxes multitudinàries als escenaris del balafiament

  • Desenes de milers de persones han participat en les protestes al circuit de la F1, la Ciutat de la Llum, l'aeroport de Castelló i Terra Mítica

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 16:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes de milers de persones s’han manifestat avui contra el balafiament del govern valencià sota el lema ‘No a les retallades en els serveis públics’. Convocades pels sindicats majoritaris del País Valencià (UGT, CCOO, CSI-F, FSES i Intersindical), han marxat fins a alguns dels escenaris que simbolitzen la política de grans esdeveniments.

Així, a València, la marxa ha començat a l’edifici de l’Àgora i s’ha dirigit cap al circuit de la Fórmula 1. A Castelló, una altra marxa multitudinària ha accedit a la rotonda d’entrada de l’aeroport de Castelló. La massiva afluència de gent a aquesta protesta ha fet que la policia prohibís el pas per limitació d’aforament, de manera que els manifestants han ocupat l’autovia i han tallat durant una estona el trànsit.

D’una altra banda, com que la subdelegació del govern a Alacant havia prohibit la manifestació per l’avinguda d’Elx, a prop de la Ciutat de la llum, la protesta s’ha convertit en una caravana de 300 vehicles que s’han traslladat als carrers paral·lels i després la gent ha anat a peu fins a la Ciutat de la llum. L’altra protesta ha començat al centre de Benidorm i ha anat fins a Terra Mítica.

D’aquesta manera, els sindicats protesten contra el malbaratament de la Generalitat. És una acció més de les que porten fent els últims mesos en contra de les retallades del Consell, com les tancades nocturnes a les aules. Amb les marxes d’avui, pretenen ‘assenyalar els projectes ruïnosos de la Generalitat’.

‘La marxa és una protesta contra el balafiament dels diners públics que ha realitzat la Generalitat Valenciana, aplicant una política basada en grans esdeveniments, que ara porta a retallades en serveis bàsics com Sanitat, Educació, Justícia, Serveis Socials, Transports públics, etc’, diu Intersindical.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any