Laia Ortiz: ‘Massa vegades s’ha vinculat la figura del rei al defensor de la democràcia durant el cop d’estat’

  • ICV demana al govern espanyol que es posicioni sobre les informacions que qüestionen el paper del rei el 23-F

VilaWeb
Redacció
06.02.2012 - 14:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La diputada d’ICVEUiA al congrés espanyol, Laia Ortiz, ha anunciat que el seu grup ha demanat l’opinió del govern espanyol sobre les informacions publicades el cap de setmana pel diari alemany ‘Der Spiegel’, que qüestionen el paper del rei espanyol durant el 23-F. ‘Es tracta d’un document oficial d’una ambaixada i ni el govern espanyol ni els representants politics podem passar per alt l’impacte d’un informe com aquest’, ha explicat.

Per això, ICV-EUiA ha presentat una sèrie de preguntes al congrés adreçades a l’executiu espanyol amb la voluntat d’obrir el debat sobre la continuïtat de la monarquia. ‘Massa vegades s’ha vinculat a la figura del rei al defensor de la democràcia durant el cop d’estat’, ha recordat.

‘La monarquia cada cop està més tocada, i cada cop té menys seguidors’, ha destacat Ortiz, que demana un profund debat sobre la continuïtat de la casa reial. En aquest sentit, la diputada ha indicat que ICV-EUiA ‘mai desaprofitarà l’oportunitat de plantejar la rendició de comptes o la transparència’ que haurien de guiar el funcionament de la monarquia.

Els ecosocialistes han plantejat tres preguntes dirigides a l’executiu espanyol per conèixer l’opinió sobre les informacions publicades a ‘Der Spiegel’ i per saber si ja coneixia aquests documents. ‘És al Congrés on més es detecta el papanatisme monàrquic i és allà on cal obrir escletxes i qüestionar un sistema que no funciona, que és opac i que no és democràtic’, ha afirmat l’ecosocialista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any