Notícies

Dilluns  06.02.2012  06:00

BitTorrent vol revolucionar l'streaming

Amb el programa BT Live, els usuaris poden compartir a internet emissions de vídeo en directe i de qualitat

Men?ame
 

BitTorrent és el nom d'un popular protocol utilitzat per a compartir, d'usuari a usuari, tot de fitxers a la xarxa, especialment els de gran pes. Bram Cohen, el programador que el va dissenyar el 2001, acaba de fer un pas endavant  i s'ha endinsat en el terreny de la transferència i compartició de vídeo en directe i d'alta qualitat. Gràcies al nou BitTorrent Live, en fase de prova, els usuaris poden organitzar 'streamings' compartits aprofitant l'amplada de banda de tots els qui veuen en aquell moment la transmissió (vídeo).

 

Bàsicament, BT Live consisteix a aplicar la teoria de la descentralització i de la distribució que hi ha al darrere de la tecnologia de Torrent als 'streamings' en directe. I això aporta molts avantatges, diu Cohen. Compartir emissions en vídeo per internet, a partir de la connexió de tots els qui les miren, redueix la càrrega de la xarxa i pot ser molt útil per dur a terme retransmissions en directe i de qualitat amb ben pocs mitjans, des de reunions de família fins a festivals musicals.

Per fer servir BT Live, cal descarregar un petit fitxer al disc dur (per a Windows, GNU/Linux i Macintosh) i executar-lo. Una vegada activat, si es visita una web on hi ha una transmissió de vídeo en directe a través d'aquest protocol, automàticament el programa sincronitza els paràmetres de latència, fiabilitat, descàrrega i control de congestió entre tots els usuaris que simultàniament la miren.