Notícies

Divendres  20.01.2012  17:03

Cambra de representants i senat ajornen la votació de les lleis antidescàrregues

Reaccionen així a la potent pressió de la xarxa en contra del SOPA i el PIPA ·Brussel·les se suma a les crítiques contra la SOPA

Men?ame
 

La pressió a la xarxa d'aquests últims dies ha portat el senador nord-americà Harry Reid a ajornar la votació de la llei PIPA contra les descàrregues a la xarxa. El mateix han fet a la cambra de representants, on el projecte de llei SOPA queda aturat fins arribar a un consens.

Tal com ha anunciat a Twitter Harry Reid, ha pres la decisió 'arran dels recents esdeveniments', entre els quals hi ha l'apagada de grans webs com Wikipedia i l'atac massiu d'Anonymous després de la detenció dels responsables de Megaupload.

'No hi ha cap motiu perquè no puguem resoldre les qüestions legítimes plantejades per protegir la propietat intel·lectual. La falsificació i la pirateria costen 1.000 llocs de treball cada any. Els nord-americans esperen legítimament d'obtenir un rescabalament just per la seva feina. Em sento optimista de poder arribar a un acord sobre la llei de propietat intel·lectual durant les setmanes vinents', ha escrit Harry Reid.

La cambra de representants també ha aturat la votació del SOPA 'fins que no hi hagi un consens més ampli', segons el president de la Comissió de Justícia, Lamar Smith. 'Queda clar que hem de revisar l'enfocament per mirar de tractar millor el problema dels lladres estrangers', ha declarat, en referència a ciutadans de fora dels EUA que fan descàrregues. 

Ja hi ha uns quants congressistes que si bé abans donaven suport als projectes de llei ara han canviat de parer, arran de les nombroses crítiques, entre les quals s'ha d'afegir Brussel·les, que també s'ha pronunciat sobre la polèmica regulació anti-descàrrega dels EUA. La vice-presidenta de la Comissió Europea i responsable d'Agenda Digital, Neelie Kroes, ha mostrat en seu desacord sobre l'actual projecte de llei. 'L'excés de velocitat també és il·legal, però no es posen guals a l'autopista'.