Expulsen l’alumne d’Almassora que va fer la foto dels seus companys amb mantes a l’aula

  • Els seus companys s'hi solidaritzen i surten amb ell · Els directors comencen a mobilitzar-se contra la morositat del Consell

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.01.2012 - 10:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alumne de l’institut IES Vila-roja d’Almassora, Francisco Tejedor, que va fotografiar els seus companys tapats amb mantes, fou expulsat dilluns de l’escola perquè la directora va considerar que la instantània ‘desprestigiava’ la imatge del centre. Ahir, a falta d’un document que justifiqués els motius de l’expulsió, Tejedor va tornar a l’escola. Però va haver de tornar a marxar, amb l’amenaça de ser expulsat un mes sencer. Els seus companys s’hi van solidaritzar i van sortir amb ell.

Tejedor explica que va parlar amb l’inspector delegat de la Conselleria d’Educació, i li va explicar que ningú no li havia explicat les normes internes del centre, que segons la direcció prohibeixen de difondre fotografies de l’interior del centre sense permís del claustre. L’estudiant diu que va fer la foto i que la va publicar a Facebook, ‘però no als mitjans de comunicació’.

La polèmica ja va saltar ahir a les xarxes socials. A Twitter, l’etiqueta #fabratenimfred ja és una de les més utilitzades i recull els casos de molts centres.

Situació límit als instituts

El cas és que la situació als instituts públics valencians ja ha esclatat. El Consell encara no els ha pagat la partida per a les despeses de funcionament que s’havia d’haver pagat al mes de desembre i la situació a diversos centres s’ha fet insostenible, fins al punt que han de dosificar al màxim la calefacció i que ja hi ha hagut talls de corrent per no pagar les factures. A més, ahir l’assemblea de directors d’instituts d’educació secundària de la demarcació de València va advertir que començaria una ‘campanya de mobilització i sensibilització a la ciutadania’ si la conselleria d’Educació no complia el seu compromís i pagava abans del pròxim 24 de gener les despeses de funcionament que es deu a aquests centres.

L’assemblea ho va decidir en una reunió ahir a la tarda a l’IES Lluís Vives de València, a la qual van assistir-hi un centenar de responsables d’instituts. També es van fer assembleen similars en les demarcacions d’Alacant i Castelló, segons que explica a EuropaPress el president de l’associació de directors de Secundària del País Valencià, Vicent Baguetto.

Enveienet la situació d’alarma social que genera el deute del Consell, l’assemblea de directors va decidir concedir ‘el benefici del dubte’ fins al 24 de gener a la conselleria d’Educació, que ‘es va comprometre a lliurar als centres les despeses de funcionament corresponents al segon quadrimestre abans del 31 de desembre de 2011, cosa que no ha fet’. A més, abans d’ahir, la titular d’aquest departament, María José Català, va reiterar en una entrevista que aquesta setmana es pagaria als IES.

En un comunicat fet públic després de l’assemblea, els directors asseveren que ‘es fa impossible garantir la pràctica educativa amb normalitat donada la manca de recursos bàsics per aquest impagament’. Aquesta situació ‘extrema està propiciant que molts centres no puguen afrontar en aquests moments el pagament dels rebuts de llum, aigua i calefacció’.

Igualment, assenyalen que ‘els proveïdors de materials bàsics com folis, materials informàtics o de subministraments dels tallers de Formació Professional es mostren reticents a servir els encàrrecs pels deutes pendents’.

Beques i baixes

Tampoc no s’han pagat a les famílies les beques de llibres, de transport i de menjador i les substitucions de baixes de professorat no es cobreixen suficientment, segons l’assemblea. Per tot això, el col·lectiu considera ‘imprescindible la concreció d’un calendari de pagament de despeses de funcionament dels centres, no només de les quantitats que s’han de sinó també de les corresponents a l’exercici 2012’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any