Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.01.2012  21:55

CCOO i UGT desautoritzen el seus sindicats a mossos per l'atac al català

Sindicats del cos es comuniquen només en espanyol per pressionar el conseller d'Interior

Men?ame
 

Els sindicats de mossos d'esquadra han decidit d'atacar el català per a pressionar el govern en la negociació de les condicions laborals del cos. Els portaveus dels sindicats SPC, SAP-UGT i SME-CCOO han decidit de parlar només en espanyol, 'com a mesura de pressió'. Les direccions nacionals dels sindicats UGT i CCOO han desautoritzat aquesta manera de protestar perquè 'la llengua és patrimoni de tots i no es pot fer-ne aquest ús inadequat per legítimes que siguin les reivindicacions, ha afirmat a VilaWeb el secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarez.

Àlvarez ha dit que havia parlat amb el secretari general del sindicat SAP-UGT i que coincideixen en el respecte pel català i en no considerar correcte l'utilització de la llengua en aquesta reivindicació. 'No només desautoritzem aquesta manera de protestar, sinó que condemnem que es recorri a la llengua com una arma de confrontació perquè és patrimoni de tots els catalans', ha dit Àlvarez.

'Nosaltres tenim una posició molt clara amb la llengua i no canvia en absolut cap qüestió, i tenim una línia claríssima sobre el que és un sindicat nacional de Catalunya', ha declarat a VilaWeb la portaveu de CCOO, Dolors Llobet, que ha afegit: 'Pel que fa a la nostra llengua nosaltres tenim programes fins i tot de promoció de l'ús social de la llengua. I la llengua és un dret, ho tenim claríssim. Aquesta és una posició d'un sindicat que no consta en cap reivindicació que ens hagi arribat de mossos i que no té res a veure amb la posició oficial de Comissions Obreres, que continua essent la mateixa: l'aposta per la llengua catalana i per a la seva normalització. Esbrinarem aquesta qüestió, i veurem què ha passat: si és un estirabot o si és una qüestió que va més enllà'.

El portaveu del sindicat de mossos d'esquadra SME-CCOO, Toni Castejón, també ha volgut justificar la mesura. En declaracions a Nació Digital ha dit: 'Com que a Interior li farà mal la llengua, doncs anem contra llengua'.

Per la seva banda, el portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ha explicat a VilaWeb que ho fan perquè 'a aquest govern nacionalista de CiU li importen més les qüestions d'imatge que no de seguretat'.