Alex Salmond anuncia que el referèndum d’independència es farà a la tardor del 2014

  • El primer ministre escocès es nega a seguir les indicacions del govern britànic que qualifica d'ingerència

VilaWeb
Redacció
10.01.2012 - 19:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministres escocès Alex Salmond ha anunciat que Escòcia farà un referèndum d’independència la tardor del 2014. D’aquesta manera ha deixat clar també que no pensa fer cas de l’exigència del govern britànic perquè el referèndum tingui lloc en els pròxims divuit mesos.

 Salmond ha fet una intervenció molt dura contra el primer ministre Cameron, al qual l’ha acusat d’ingerir-se en els afers escocesos. I ha recordat que en el programa electoral de l’SNP es parlava d’un referèndum a la segona meitat de la legislatura, que seria el 2014. Els independentistes escocesos volen fer coincidir el referèndum amb l’aniversari de la victòria de Bannockburn, la més famosa victòria dels exèrcits escocesos sobre els anglesos.

Salmond ha respost les paraules de Cameron quan aquest afirmava que esperar més de divuit mesos era ‘un desastre’ perquè creava encara més incertesa enmig de la crisi. El primer ministre escocès ha dit que ‘el que és un desastre és la poiítica econòmica de la coalició entre conservadors i liberal-demòcrates que impacta negativament sobre l’economia escocesa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any