Comença la retallada al País Valencià

  • El Consell apujarà impostos i retallarà 440 milions a Sanitat · Fabra qüestiona ara la política de grans esdeveniments de Camps

VilaWeb
Redacció
06.01.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern valencià ha començat a detallar com pensa retallar els mil milions d’euros en un any i reduir dèficit. Ahir el Consell va anunciar un pla d’ajustament (PDF), que inclou mesures com ara l’establiment d’una nova escala autonòmica de l’IRPF, la vinculació dels salaris dels consellers i alts càrrecs al dèficit autonòmic i una retallada de 440 milions d’euros a Sanitat. A més, va dir que revisaria la política de grans esdeveniments que va caracteritzar el govern de Francisco Camps.

El vice-president i portaveu, José Císcar, va dir que la sotmetrien a ‘profunda revisió’ perquè els grans esdeveniments ‘no són possibles de la manera que són entesos fins ara’ i que les ‘circumstàncies obliguen a prioritzar’. En aquest sentit, va anunciar que farien arribar una carta al patró de la Fòrmula1, Bernie Ecclestone, per parlar del circuit valencià.

El vice-president del Consell, José Císcar, va argumentar que les mesures eren excepcionals perquè la situació també ho és. La intenció del Consell és aprimar l’administració amb mesures d’ajustament en caps de personal, augment d’ingressos amb nous tipus de gravàmens, una contenció de la despesa sanitària i una reducció de la despesa corrent.

En Sanitat, Císcar va destacar que no es plantegen el copagament, però que sí que hi haurà mesures d’estalvi per valor de 440 milions.

També va anunciar mesures transversals com ara la reducció del parc mòbil, el control de l’absentisme, o l’eliminació de les subvencions dels sindicats i de la patronal. A partir d’ara, es transformen en incentius: ‘Si generen feina, cobren més. Si no en generen, cobren menys’.

Per la seva banda, el conseller d’Economia, Enrique Verdeguer, va anunciar la reducció de les 40 empreses públiques valencianes actuals a sis, cosa que permetrà, segons que ha dit, un estalvi de 120 milions d’euros. També es reduirà el 50% del pressupost de la xarxa de l’Institut Valencià de l’Exportació (IVEX), que passarà del 2,6 milions d’euros a 1,3 milions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any