L’ex-president del València ‘es va sentir obligat’ a donar diners a Urdangarín

  • Urdangarín va reunir-se amb empresaris valencians en una cita convocada des de Presidència

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.01.2012 - 13:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresari i ex-president del València, Juan Bautista Soler, es ‘va sentir obligat’ a donar diners a l’Institut Nóos, tot i que el club tenia pèrdues, perquè li ho havia demanat el gendre del rei espanyol, Iñaki Urdangarín. Així ho va dir a dos funcionaris del grup de delinqüència econòmica de la Prefectura Superior de Polícia de les Illes, segons consta al sumari del cas i recull el diari Levante.

L’Institut Nóos va organitzar una reunió amb Urdangarín i un grup d’empresaris i industrials de València, en una cita convocada per la Conselleria de Presidència, que es va encarregar de trucar els empresaris perquè assistissin a la reunió.

Segons el sumari, des d’un principi els empresaris van ensumar-se que en aquella reunió hi havia gat amagat, perquè no van poder ni aclarir la finalitat de la cita. ‘Alguna cosa feia tuf’, va dir Soler en la seva declaració.

Passada aquella primera trobada, els membres de l’Institut Nóos van tenir diverses reunions amb els assistents, entre ells, Juan Bautista Soler, que diu que va acceptar de reunir-s’hi perquè li ho havia demanat el mateix Urdangarín. Uns dies després, tenia lloc la reunió que es tancava amb l’entrega de 30.000 euros per part del València CF a l’Institut Nóos.

Era un moment en què el club de futbol no tenia diners, ans al contrari, tenia pèrdues, però Soler declara que no va tenir més remei i que es va ‘sentir obligat’ a donar aquells diners perquè era Urdangarín qui li ho demanava.

Per la seva banda, el president del Vila-real CF, Fernando Roig, també es va reunir amb Urdangarín i el seu soci, Diego Torres i va pagar 600.000 euros a l’Institut Nóos per un informe sobre el cost de trobar un patrocinador per al camp de futbol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any